Jyllands-Posten

Cheftraene­r ramt af ny karantaene i kamp mod bundhold

Fredag skal Aarhus United forsøge at tage point mod Sønderjysk­E, der er kommet dårligt fra saesonstar­t. Aarhus Uniteds traener skal afsone en karantaene­straf på baenken.

- MATHIAS OLEANDER mathias.barrit@jp.dk

En halvt år gammel sag har allerede kostet Heine Eriksen en karantaene. Det startede med en kamp i foråret, hvor Heine Eriksen råbte af et dommerpar. Derfor blev han idømt en dags karantaene, som han afsonede den 31. august imod Ringkøbing. Men.

Nu koster den samme sag endnu en dags kampkarant­aene, fordi Dansk Håndbold Forbund (DHF) mener, at han har afsonet den forkert. Ifølge DHF skulle Heine Eriksen havde siddet ude i pokalkampe­n mod Horsens den 27. august i stedet for.

Cheftraene­ren er ked af, at de i klubben er kommet til at lave en fejl.

»Det er jo en kryptisk sag, hvor vi selvfølgel­ig beklager, at vi har afsonet straffen forkert. Men vi må også sige, at der er nogle omstaendig­heder omkring forløbet, som måske godt kunne have vaeret lidt anderledes, og hvor vi måske godt kunne have fået noget hjaelp fra DHF,« fortaeller Heine Eriksen.

Kampkarant­aenen skal afsones ved, at Heine Eriksen ikke må have kontakt til sit hold fra dommeren fløjter kampen i gang og til den afsluttes.

På Heine Eriksens plads indtraeder assistentt­raener Ole B. Jensen med Mads Bo Jensen som sin højre hånd. Udover karantaene­n idømmes Aarhus United også en bøde på 2.000 kr.

Aarhus United-spiller Mathilde Neesgaard håber ikke, at karantaene­n får nogle konsekvens­er for udfaldet af kampen.

»I bund og grund er Heine med os hele vejen igennem. Både til traening, før kampen og efter kampen. Udover det har jeg selvfølgel­ig fuld tillid til Ole. Jeg synes, han beviste sig selv i kampen mod Ringkøbing. Det ville vaere enormt aergerligt, hvis Heines karantaene fik afgørende betydning, men det tror jeg ikke på, at det gør,« siger Mathilde Neesgaard.

Saesonen indtil videre

15 mål. Så meget tabte Aarhus United med i deres seneste kamp mod Ikast. I den forrige kamp mod Silkeborg-Voel blev det bare til et spinkelt nederlag på mål, og derfor står de aarhusians­ke kvinder med nul point i de seneste to kampe.

Det sker efter en ellers forrygende saesonstar­t, hvor de både er videre i pokalen og sikrede to sejre i ligaen.

På baggrund af de praestatio­ner mener cheftraene­r Heine Eriksen, at holdet står staerkt.

»Jeg har en rigtig god fornemmels­e efter de første fire kampe. I år har vi vaeret rigtigt gode til, at få spillet de nye folk ind i truppen. De har helt klart vaeret med til at løfte holdet. Faktisk vil jeg gå så langt som at sige, at vi allerede på nuvaerende tidspunkt spiller bedre, end vi gjorde i sidste saeson,« siger cheftraene­ren.

Heine Eriksen indrømmer dog, at de simpelthen ikke har vaeret gode nok i deres afslutning­er. Saerligt i kampen mod Silkeborg-Voel aergrer cheftraene­ren sig over, at de ikke får udnyttet deres chancer.

Nogenlunde den samme fornemmels­e står bagspiller Mathilde Neesgaard med.

»På mange områder er vi kommet langt, og vi er meget godt på vej. Alligevel står jeg også med en fornemmels­e af, at vi endnu ikke har knaekket koden helt. Vi har fået nogle gode og vigtige sejre, men vi mangler lige det sidste for at nå vores topniveau. Vi har desvaerre manglet de sidste procenter,« siger Mathilde Neesgaard, der i sidste saeson blev kåret til årets All Starhold af Håndbold Spiller Foreningen.

Sønderjysk­e oprykkere

Efter at have gået ubesejret gennem sidste saeson i 1. Division rykkede Sønderjysk­E op i den bedste kvindeliga. Men de har ikke haft den bedste start på saesonen, hvor de er røget ud af pokalturne­ringen og har lidt fire nederlag i streg. Derfor står de med nul point.

Derfor forventer Mathilde Neesgaard, at Sønderjysk­E kommer til at vaere topmotiver­ede i kampen.

»Da vi mødte dem til en traeningsk­amp i august, var de totalt fulde af gåpåmod. De har et godt hold med masser af kompetence og en tro på tingene. Det er den tro, vi skal have brudt ned. Umiddelbar­t tror jeg, at det bliver en taet kamp i starten, men at vi kommer til at vise os frem laengere inde,« siger bagspiller­en.

Cheftraene­ren forventer også en taet kamp med masser af fight og kampgejst.

»Jeg forventer et taendt Aarhus United-mandskab som godt er klar over, at en hjemmebane­kamp mod Sønderjysk­E er en af de kampe, hvor vi meget gerne skulle saette to point ind på kontoen. Men vi er selvfølgel­ig også bevidste om, at Sønderjysk­E kommer med fire nederlag, og derfor skal de også til at på pointtavle­n,« siger Heine Eriksen.

Kampen mellem Aarhus United og Sønderjysk­E spilles fredag den 23. september kl. 19.00 i Stadionhal­len ved Ceres Park & Arena.

Jeg forventer et taendt Aarhus United-mandskab som godt er klar over, at en hjemmebane­kamp mod Sønderjysk­E er en af de kampe, hvor vi meget gerne skulle saette to point ind på kontoen. HEINE ERIKSEN, CHEFTRAENE­R I AARHUS UNITED

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark