Jyllands-Posten

Dansk mand sigtet for drab på dansk kvinde i Frankrig

- SOFIE ØGÅRD GØTTLER JØRGEN ULLERUP Jyllands-Postens korrespond­ent sofie.gottler@jp.dk jorgen.ullerup@jp.dk

En 32-årig dansk mand er sigtet for drabet på en 30-årig dansk kvinde i den sydfranske by Mandelieu-la-Napoule naer Cannes.

Den tragiske nyhed kom frem tirsdag, da nyhedsbure­auet AFP beskrev sagen med henvisning til en talsperson fra den lokale anklagemyn­dighed. Torsdag formiddag har den offentlige anklager ved Retten i Grasse bekraeftet, at manden er sigtet for drabet på kvinden, som er opvokset i Aarhus-forstaden Åbyhøj.

Manden blev ifølge oplysninge­rne anholdt tirsdag morgen, efter at politiet havde overvåget ham siden søndag.

Lørdag alarmerede to af mandens venner politiet, da manden havde bedt dem om at baere et køleskab vaek fra en ejendom, da han ifølge afhøringer­ne havde fortalt dem, at han var i besiddelse af en død hund, som skulle bortskaffe­s.

Den sigtede havde stillet en varevogn til rådighed, som de kunne fragte køleskabet i. Da de to venner løftede køleskabet undrede de sig over en »staerk lugt« og brød det derfor op. Her fandt de liget af en kvinde og en død hund, og kontaktede straks myndighede­rne.

Kvindens lig blev obduceret ved det retsmedici­nske institut i Nice, og obducering­en viste, at kvinden var død efter at vaere blevet skudt.

I forbindels­e med anholdelse­n fandt politiet flere ladte våben, kokain og hash i den sigtedes hjem samt en død hundehvalp i en fryser.

Den franske anklagemyn­dighed oplyser til JyllandsPo­sten, at manden blev sigtet for drab på aegtefaell­e, besiddelse af våben og ammunition, besiddelse af narkotika og grov mishandlin­g eller grov vold mod et dyr med døden til følge.

Den anholdte mand har afvist at udtale sig, så det er uklart, hvordan han forholder sig til anklagerne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark