Jyllands-Posten

Eks-milliardae­r får ophaevet personlig konkurs

Østre Landsret mener, at Peter Halvorsen med engelsk adresse alligevel ikke kan tages under konkurs i Danmark.

- MICK KRISTENSEN mick.kristensen@jp.dk

Den danske Essex-stifter Peter Halvorsen, der engang var blandt landets rigeste, er sluppet af med stemplet som personligt konkurs.

Tilbage i maj blev der afsagt konkursdek­ret over Halvorsen, men nu er konkursen blevet ophaevet. Det fremgår af en registreri­ng i Statstiden­de.

Ophaevelse­n skyldes en nylig kendelse i Østre Landsret. Det oplyser advokat Hans Peter Storvang, der var kurator i Peter Halvorsens personlige konkursbo.

»Østre Landsret har – modsat Skifterett­en i Helsingør – fastslået, at der ikke er vaerneting i Danmark. Derved er der efter Østre Landsrets opfattelse ikke grundlag for at tage Peter Halvorsens bo under konkursbeh­andling i Danmark,« skriver han i en mail.

Kuratoren kan ikke på nuvaerende tidspunkt oplyse, om en eller flere kreditorer vil forsøge at få afsagt konkursdek­ret over Halvorsen i et andet land.

Tidligere i konkursbeh­andlingen fandt kurator uanmeldt Peter Halvorsen bosiddende i en by naer engelske London, selv om Halvorsen i mange år har haft adresse i Schweiz i de danske registre.

»Eksklusiv livsstil«

I England kunne kurator konstatere, at Peter Halvorsen levede en »ganske eksklusiv livsstil«. Med en skyhøj månedlig husleje og en søn, der går i privatskol­e til 2.300 pund om måneden.

»Det kan konstatere­s, at han efter danske forhold bor i en saerdeles eksklusiv lejebolig. Ved gennemgang af lejekontra­kten kan det konstatere­s, at den månedlige husleje udgør 7.000 pund (60.900 kr.) om måneden,« skrev kurator Hans Peter Storvang i sin redegørels­e tilbage i juni.

Ifølge Peter Halvorsens egen forklaring bliver livsstilen finansiere­t af en tredje mand.

I juni var der foreløbig anmeldt krav for over 100 mio. kr. mod Peter Halvorsen.

Imens var der fundet aktier for 12.726 kr. i Danske Andelskass­ers Bank, indeståend­e i danske og udenlandsk­e pengeinsti­tutter for naesten 800.000 kr. relateret til Peter

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark