Jyllands-Posten

Brad Pitt udstiller på kunstmuseu­m

Tre kreative venner udstiller deres vaerker på museum i Finland. Brad Pitt er en af dem.

- TINA BRYLD tina.bryld@jp.dk

Det er noget af et scoop, det finske kunstmuseu­m Sara Hildén i Tampere har gjort. Museets seneste udstilling, ”Thomas Houseago—WE with Nick Cave and Brad Pitt”, rummer, som navnet antyder, vaerker af den ame- rikanske skuespille­r Brad Pitt.

De er en del af en større udstilling med hovedvaegt­en på den verdensken­dte britiske kunstner Thomas Houseago. Museet forklarer på sin hjemmeside, at han ved at kalde sin udstilling for ”WE” (vi) udfordrer idéen om, at en kunstner skal ses som et individ, der står alene. Han vil have en mere kollektiv tilgang, og derfor har han inviteret sine to venner med, så museet nu også kan udstille ni skulpturer af Brad Pitt og 17 keramiske vaerker af den australske musiker Nick Cave.

Oplaegget til dem var, at de skulle reflektere over bl.a. natur, kosmiske enheder og livscyklus.

Det er første gang, at Brad Pitt og Nick Cave, der selv var til stede ved udstilling­såbningen i denne uge, udstiller egne vaerker, skriver museet på sin hjemmeside.

Brad Pitt har bl.a. taget en stor kisteforme­t bronzeskul­ptur og et miniatureh­us i bark og holdt samme med tape med. Til udstilling­såbningen forklarede han The Art Newspaper, at det for ham handler om »selvreflek­sion«, og at han konfronter­er sig selv med de mennesker, han har såret, og de episoder i sit liv, han bare har misforståe­t.

Nick Cave kalder sin del af udstilling­en for ”The Devil – A Life”, og den rummer 17 vaerker, der er formet, malet og glaseret af musikeren selv. Udstilling­en varer til den 23. januar naeste år.

 ?? ?? Fra venstre er Nick Cave, Thomas Houseago og Brad Pitt, der alle var med, da udstilling­en åbnede i Tampere. Den varer til den 23. januar naeste år. Foto: Jussi Koivunen, Sara Hildén Art Museum
Fra venstre er Nick Cave, Thomas Houseago og Brad Pitt, der alle var med, da udstilling­en åbnede i Tampere. Den varer til den 23. januar naeste år. Foto: Jussi Koivunen, Sara Hildén Art Museum

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark