Jyllands-Posten

Folkets favorit undrer sig over sin klubtraene­r

Mysteriet i Bergamo: Joakim Maehle viser stort set høj klasse hver gang for Danmark, men i sin italienske klub ryger han ind og ud af holdet, hvilket fik ham til at overveje et skifte i sommer.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

For alle dem, der følger det danske landshold, er det lidt af et mysterium, når de hører om, at Joakim Maehle ikke spiller fast i sin italienske klub, Atalanta.

Nordjyden, der har braendt venstre side af banen af utallige gange for Danmark som eksplosiv wingback, debuterede på det danske landshold for to år siden. Resultatet: Han er endt som en af hjemmepubl­ikummets yndlinge, også fordi han i sine 29 kampe har lavet ni mål, et imponerend­e antal af en mand, der også har en del defensive pligter.

Men i Serie A-klubben i

Bergamo ser det ikke ud til, at cheftraene­r Gian Piero Gasperini har helt den samme tillid til danskeren, som landstraen­er Kasper Hjulmand har. Og den er stort set ubegraense­t. Joakim Maehle kan gøre, hvad han vil.

Hvad med landsholde­t?

Men hvis Joakim Maehle i de kommende måneder slet ikke får snøret sine fodboldstø­vler i Serie A, kan han naeppe holde sin plads på landsholde­t.

»Det mest frustreren­de er, at jeg ikke ved, hvor jeg står. Men jeg er også glad for at vaere i Atalanta, det er ikke en kritik. Jeg er ikke utilfreds, for jeg kan bidrage i klubben. Vi må se, hvad der sker, men jeg håber på, at der venter mere spilletid frem mod VM,« siger Joakim Maehle.

Han var med i de to første kampe for Atalanta i den nye saeson, men derefter sad han på baenken i de fire naeste. Pludselig blev han smidt på holdet i Atalantas udekamp mod Roma, en dyst, som Atalanta vandt.

»De andre gange, jeg er blevet testet på denne måde,

Joakim Maehle er fast mand på landsholde­t, mens det halter mere i hans klub. Foto. Lars Poulsen

er det gået godt. Jeg slår ikke op i banen. Mit mål er at stå så skarpt som muligt frem mod VM. Det er det, der betyder noget for mig. Jeg arbejder ekstra hver dag for at holde mig skarp, men spilletid og den rytme, det giver, er vigtig,«

indrømmer

Maehle.

Allermest virker han en anelse forvirret og forundret over den italienske klubs sportslige beslutning­er.

»Jeg var i den bedste form laenge op til denne saeson.

Joakim

Det har vaeret svaert at finde rundt i. Jeg håber, at Atalanta har fået noget at taenke over, efter at jeg lavede en god praestatio­n mod Roma. Men ellers ved de godt, hvad klokken er slået,« siger Joakim Maehle.

I løbet af sommeren blev der spejdet lidt rundt i det europaeisk­e fodboldmil­jø, men det satte Joakim Maehle på pause, da han var med fra start i saesonens to første kampe.

»Når man ikke spiller på sit klubhold, leder man efter andre muligheder og et bedre sted at vaere. Jeg vil gerne spille et sted, hvor jeg er en stor del af holdet, og hvor jeg føler mig vaerdsat. Det er svaert at sige, om jeg er vaerdsat. Jeg synes ikke, at jeg får lov til at vise mine kvaliteter, i den grad jeg gerne vil.«

Den sidste kamp

Forude venter den sidste Nations League-dyst mod Frankrig i Parken. Efter 1-2nederlage­t i Zagreb mod Kroatien skal danskerne slå Frankrig og håbe på, at Østrig ikke taber til Kroatien. For så vinder Danmark puljen.

»Vi var godt med, men det aergrer mig, at vi lukkede to mål ind. Det var en af de kampe, hvor vi skulle vise, at vi kunne vaere med helt fremme. Men vi spillede ikke op til vores bedste,« siger Joakim Maehle.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark