Jyllands-Posten

En aften, der endte med tomme blikke og haenderne i siden

-

kroatisk kontraangr­eb med et hovedstød. Efter pausen var han chanceløs ved de to scoringer og snuppede planmaessi­gt et par andre afslutning­er.

Joachim Andersen 6

Har laenge imponeret i Premier League med sin aldrig svigtende lyst til at bøvle med store angribere – og ofte vinde de interne opgør. Kroaternes spydspids Kramaric var ikke en typisk centerforw­ard, så Andersen og kollegerne skulle passe mere på dybdeløb bagfra. Udfordring­en blev løst med stor påpasselig­hed, og i boldomgang­en viste han også stor ro, inden han uforvarend­e var med i begge kroatiske mål.

Simon Kjaer 7

Der var lidt Bambi på glatis over de første aktioner, og anføreren blev tilmed slået i en tidlig hovedstøds­duel til hjemmehold­ets klart største chance. Derfra begyndte han dog i vanlig stil at stå i vejen for det meste, og i det hele taget var det bare glaedeligt at have ham tilbage efter den alvorlige knaeskade. Holdt 70 minutter inden en ”for-en-sikkerheds-skyldudski­ftning”.

Andreas Christense­n 6

Har ikke ligefrem mistet evnen til at spille bolden det rigtige sted hen med den rigtige fart efter sit skifte til Barcelona – det modsatte ville også have vaeret naturstrid­igt, men han er altså en fornøjelse at følge. Man kunne naesten godt taenke sig at få ham laengere frem, så han får endnu flere berøringer.

Daniel Wass 4

Ville han byde sig til med nogle af sine snigende løb ind i farezonen foran kroaternes mål fra sit udgangspun­kt på kanten? Ja, halvvejs inde i første halvleg fik Brøndby-profilen pludselig bolden på kanten af straffespa­rksfeltet – han sparkede over, men initiative­t var forfrisken­de. Til gengaeld var han lidt for afventende defensivt og tillod kroaterne at slå så mange upressede indlaeg, at Schmeichel lige måtte op at markere.

Pierre-Emile Højbjerg 7

Ikke saerligt iøjnefalde­nde, men hvor oser han af selvtillid. Ville som altid bare have bolden konstant og havde travlt med konstant at vejlede holdkammer­aterne, men han manglede lige at saette de chanceskab­ende pasninger i dybden eller selv tage et raid i samme retning. Blev dog ikke hjulpet af stadig mere usynlige holdkammer­ater.

Thomas Delaney 4

Ikke vant til at starte inde i det spanske trods en mindre Sevilla-krise og var sågar helt ude af kamptruppe­n i spaniernes seneste kamp. Hér fik han en time og forsøgte som altid at blive involveret i en masse uden for alvor at stråle for til sidst helt at falde ud af billedet, hvilket var med til at tippe anden halvleg til hjemmehold­ets fordel – skal nok komme med i VM-truppen, men kan langtfra vaere sikker på at beholde sin plads i startopsti­llingen.

Joakim Maehle 4

Fik Danmarks bedste chance i opgøret efter 35 minutter, men lykkedes lige akkurat ikke med at støde bolden mellem benene på den kroatiske målmand. Havde ikke meget held med sine aktioner, inden han fik en assist ved lynhurtigt at spille en simpel bold til Eriksen efter en erobring.

Andreas Olsen 3

Svageste dansker og en helt igennem traels aften som noget af en modsaetnin­g til opturen hjemme i Club Brugge. Var nødt til at komme langt ned og hjaelpe med at forsvare, når kroaterne i lange perioder holdt fint fast i bolden, mens han oppe i sit rigtige element leverede for mange afspilsfej­l og forkerte beslutning­er.

Martin Braithwait­e 6

Han har stadig ikke spillet en hel landskamp i 2022, men frem til den forudsigel­ige udskiftnin­g var indsatsen faktisk godkendt uden at vaere opsigtsvae­kkende. Var bedre som opspilssta­tion end vanligt og blev også offer for manglende servicerin­g, men 9’er-positionen er stadig Hjulmands store hovedpine.

Christian Eriksen 7

Han har spillet stort set overalt for Manchester United bortset fra i forsvaret, men viste sig selvfølgel­ig stadig i besiddelse af fornemmels­e for målets placering. Understreg­ede klassen med et knivskarpt indlaeg, i sig selv hele entreprise­n vaerd for feinschmec­kere, inden han først fremtvang en redning med et tørt venstrehug for så siden at udligne

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark