Jyllands-Posten

JP’S SKALA

På en bund af for mange jaevne praestatio­ner tabte de danske fodboldher­rer knebent, men fortjent til Kroatien.

- THOMAS MØLLER KRISTENSEN Sportsreda­ktør thomas.kristensen@jp.dk

Der er ingen grund til at daempe VM-forventnin­gerne til det danske landshold, men 1-2 ude mod Kroatien var alligevel et realitetst­jek og udstillede den naturlige konsekvens, når lidt for mange rammer lidt for meget ved siden af.

Sådan bedømmer vi danskernes indsats:

Kasper Schmeichel 6

Mod de saedvanlig­vis målforskra­ekkede kroater fik veteranen laenge ikke rigtigt lov til at vise, om omplantnin­gen til – og en humpende saesonstar­t i – Nice skal vaekke bekymring. Kunne nøjes med overskudsa­gtigt at slå ud med armene på et par hovedstøds­forsøg fra vaerterne, inden han viste årvågenhed ved at bevaege sig helt op på midten af egen banehalvde­l og bremse et 10: Den absolutte topindsats 9: En af saesonens bedste praestatio­ner

7-8: Flot

5-6: Lidt som forventet

3-4: Under middel i større eller mindre grad

1-2: Meget svagt niveau

0: Ups med en smukkert af en følt bold sendt afsted fra 20 meters afstand.

Mikkel Damsgaard 4

Har spillet mindre end forventet af mange siden skiftet til Brentford, og hér kom hans halve time langtfra op på samme niveau som i EMgennembr­uddet. Fik dog en enkelt gang lagt op til et Eriksen-spark, som manglede det sidste for at blive farligt.

Rasmus Højlund 5

Fik debut efter at have vaeret samlingens mest ombejlede spiller og leverede ungdommeli­gt gåpåmod, men teenageren var aldrig i naerheden af at blive dansk frelser.

Rasmus Nissen Kristensen 5 Saert, at han ikke begyndte på højrebacke­n efter et fint landsholds­halvår inden sommerferi­en. Formåede til gengaeld ikke at skabe aendringer efter indskiftni­ngen, som dog også faldt på et tidspunkt, da de startende havde mistet grebet om dysten.

Mathias Jensen UB Kasper Dolberg UB

 ?? ?? Christian Eriksen (10), Simon Kjaer og Pierre-Emile Højbjerg (23) får de højeste karakterer på det danske landshold efter kampen imod Kroatien.
Foto: Antonio Bronic/Reuters
Christian Eriksen (10), Simon Kjaer og Pierre-Emile Højbjerg (23) får de højeste karakterer på det danske landshold efter kampen imod Kroatien. Foto: Antonio Bronic/Reuters

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark