Jyllands-Posten

Vi har brug for hjaelp, Mette Frederikse­n

- JØRN FRANDSEN pensionist, Randers NV

Kaere Mette Frederikse­n. Du og Socialdemo­kratiet taler så tit om at hjaelpe de svageste, senest i forbindels­e med de eksplosivt stigende energipris­er. Det er blandt andet kommet til udtryk ved udbetaling af en varmecheck til såkaldt vaerdigt traengende.

Det har så vist sig, at en betydelig del er udbetalt fejlagtigt til mennesker uden for målgruppen (ingen gas- eller elopvarmni­ng, medlemmer af bofaelless­kab med flere), hvilket affaerdige­s som en beklagelig fejl.

Jeg er årgang 1947 og pensionist efter ophør på arbejdsmar­kedet, da jeg fyldte 71 år. I tiden mellem pensionsbe­rettiget alder og pensioneri­ng haevede jeg ikke folkepensi­on. I min erhvervsak­tive periode sparede jeg op til pension på private pensionsor­dninger og troede, at jeg sikrede derved mig og min familie en økonomisk tryg alderdom.

Efter min pensioneri­ng er min folkepensi­on reduceret til ca. en tredjedel af normal folkepensi­on uden alderschec­k eller mulighed for at søge et af utallige tilskud til pensionen – alene på grund af egenopspar­ing til pension.

Det har hidtil fungeret udmaerket på trods af stigende udgifter til opvarmning (gasfyr på anbefaling af regeringen efter åbningen af gasprodukt­ion i Nordsøen) og el.

Der er imidlertid nu fremsendt en acontoopkr­aevning på lidt under 40.000 kr. for naturgas for 4. kvartal 2022. Det er eksorbitan­t og uden for den betalingse­vne, jeg har som pensionist uden mulighed for at øge indkomsten.

Regeringen har så foreslået lånefinans­iering af den del af udgiften, der overstiger niveauet fra september 2021, der i forvejen var højt.

Det fungerer bare ikke, når det ikke er muligt at øge indtaegten, når lånet skal betales tilbage.

Der er derfor for mig at se kun en mulighed for at hjaelpe hele befolkning­en til at klare de meget høje energiudgi­fter: bortfald eller nedsaettel­se af energiafgi­fter og moms på energi permanent eller midlertidi­gt. På den måde hjaelpes netop hele befolkning­en, og fejlagtige udbetaling­er undgås.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark