Jyllands-Posten

Ministre med livserfari­ng, tak

-

Der er efterhånde­n ikke meget, der kan overraske mig, når det kommer til vores socialdemo­kratiske regering, ledet af det mest uerfarne politiske team nogensinde set i dansk politiks historie.

Vi har en statsminis­ter, en finansmini­ster, en erhvervsmi­nister, en klimaminis­ter, og jeg kunne fortsaette raekken, der alle ingen erhvervser­faring har.

Kompetente mellemlede­re og fagministr­e vil altid råbe op, når sjusket lovgivning eller ulovlige handlinger finder sted. Erfaring, kompetence og rygrad i mellemlede­rlaget vil for det meste sikre os mod den sjusk og de lovbrud, vi nu har set udspille sig de seneste tre år.

Regeringen­s bedst begavede minister, Nick Haekkerup, forlod jobbet til fordel for en opgave som cheflobbyi­st for ølbranchen. Det er altså mere attraktivt at pushe øl og breezere for unge under 18 år end at vaere landets øverste anklager, må vi forstå. At en regering kan komme i tanke om, at dens borgere skal optage lån for at kunne få råd til at betale deres skatter og afgifter, er udtryk en sjaelden set kynisme eller netop manglende indsigt i, hvad der er ret og rimeligt.

Minkskanda­len og senest lovarbejde­t om et loft over huslejesti­gninger er begge sager, hvor centraladm­inistratio­nens embedsmaen­d er blevet presset til at lave så sjusket lovarbejde, at det i sig selv er inkriminer­ende. Laeren for en ny regering efter naeste valg må vaere, at vi skal have fagministr­e med større livserfari­ng, erhvervser­faring og ikke mindst mod og evne til at sige fra.

Og så naturligvi­s en statsminis­ter, der ikke er magtfuldko­mmen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark