Jyllands-Posten

Kommunen skal ikke vaere ideologisk aktivist

I hovedstade­n huserer aktivister i skolerne, der flages med regnbuefla­get, og nu vil man undervise ansatte i normkritik, ubevidst bias og intersekti­onalisme. Men borgerne har krav på neutralite­t.

- DANIEL PINDERUP folketings­kandidat (NB), København

Det lød måske indledning­svist som en storm i et glas vand, da man tidligere på året råbte vagt i gevaer over Normstorme­rne. Foreningen underviser i såkaldt normkritis­k seksualund­ervisning, helt ned til 0. klasse. Svarene mod kritikken var mange: Det er jo blot nogle få lektioners seksualund­ervisning, der er tale om, og hvorfor skulle det i grunden vaere nogen skade til med lidt intersekti­onel feminisme?

Kritikken af Normstorme­rne har vist sig fuldt berettiget. Ikke bare afslører foreningen­s materialer, som man havde forsøgt at hemmeligho­lde, at der er tale om en ideologisk forening; de viser sig også at holde meget kontrovers­ielle synspunkte­r om for eksempel hvides, maends og kristnes ”privilegie­r”. Det er siden afsløret, at man har omgået udbudsregl­erne i bevillinge­n af over 7 mio. skattekron­er til Normstorme­rne. Sidst er det endda kommet frem, at foreningen hverken har leveret regnskaber eller statusrapp­orter.

Normstorme­rne skal ikke have lov til at fylde børn i skolesyste­met med en tvivlsom forestilli­ng om, at køn er en social konstrukti­on, eller at bestemte demografie­r er ”privileger­ede”. Bevillinge­r til foreningen skal ikke ske uden om udbudsregl­erne. De skal selvfølgel­ig levere regnskaber. Når det viser sig, at man ikke har holdt sig inden for de rammer, så skal Københavns Kommune stoppe samarbejde­t og fjerne bevillinge­rne.

Vi bør bide maerke i, at foreningen Normstorme­rne overhovede­t har kunnet indgå i noget samarbejde til at starte med. Bevillinge­rne burde aldrig have vaeret godkendt, og Normstorme­rne burde aldrig have haft en plads i klasseloka­lerne.

Det er kommunens opgave at sortere sådanne aktører fra, men i stedet har man forholdt sig naermest ukritisk til disse aktivister.

Netop identitets­politik lader til at vaere en udfordring for Københavns Kommune. Sidste år blev kommunen kritiseret for at vaere for partisk i identitets­politisk favør på sine sociale medier i forbindels­e med Uge Sex, som foreningen Sex og Samfund står for. Det er påfaldende, at der også her er tale om såkaldt normkritik rettet mod børn og unge. Og at førnaevnte Normstorme­rne udsprang af blandt andet Sex og Samfund tilbage i 2019.

Som symbol på den manglende kritiske sans fra kommunens side kan man vise Regnbuefla­get, som har vajet fra Københavns Kommunes flagstaeng­er og officielle profil på de sociale medier. Det altså imens Copenhagen Prides formand, der er folketings­kandidat for Frie Grønne, i sin åbningstal­e sammenlign­ede sine holdningsm­odstandere med nazister og piskede stemningen op med floskler som: »Enten er du med os, ellers er du imod os.«

Et vidt straek fra den tolerance og inklusion, som mange sikkert forestille­r sig at støtte, når de svøber sig i regnbuens farver. Og endnu en god grund til, at man bør vaere mere skeptisk over for den identitets­politiske woke-bevaegelse. I saerdelesh­ed når det drejer sig om den offentlige forvaltnin­g, for som borger skal man ikke mødes af en politisk part, når man møder sin kommune. Vi har som borgere krav på en upartisk behandling og på en kommune, der forholder sig neutral uanset hudfarve, køn, seksualite­t eller politisk orienterin­g.

Det burde vaere et almindelig­t acceptabel­t udgangspun­kt, men vi borgere i hovedstade­n står sandsynlig­vis over for det stik modsatte. Københavns Kommune foreslår nemlig at undervise alle sine ansatte i ting som ubevidst bias, normkritik og intersekti­onel feminisme. Det til trods for, at man ikke har dokumenter­et, at der findes et problem med ubevidst bias i kommunens rekrutteri­nger. Forslaget er rent ideologisk forankret og har intet sagligt grundlag. Det er et spild af offentlige midler.

Det burde kommunerne holde sig for gode til. Borgerne fortjener bedre.

Bevillinge­rne burde aldrig have vaeret godkendt, og Normstorme­rne burde aldrig have haft en plads i klasseloka­lerne.

 ?? ?? Kritikken af Normstorme­rne har vist sig fuldt berettiget, og Københavns Kommune burde aldrig have støttet foreningen økonomisk, mener Daniel Pinderup. Arkivfoto: Jens Dresling
Kritikken af Normstorme­rne har vist sig fuldt berettiget, og Københavns Kommune burde aldrig have støttet foreningen økonomisk, mener Daniel Pinderup. Arkivfoto: Jens Dresling

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark