Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

80 ÅR

Vilfred Friborg Hansen, fhv. borgmester, Rønde. Det er efterhånde­n gået et par år siden 2010, hvor Vilfred Friborg Hansen gik på pension. Den forhenvaer­ende borgmester i

Rønde Kommune har dog bestemt ikke hvilet på laurbaerre­ne. Tvaertimod har den historieud­dannede midtjyde i sit otium genoptaget sin interesse for lokalhisto­rie og har udgivet omtrent en lokalhisto­risk bog om året. Sideløbend­e kører Vilfred Friborg Hansen en omfattende foredragsv­irksomhed om samme emne. Når pensionist­tilvaerels­en ikke bruges på det historiske, spenderer han gerne sin tid med familien, børn og børnebørn.

70 ÅR

Kim Holm, keramiker, Brabrand. I et halvt århu nerede har Kim Holm arbejdet som keramiker på eget vaerksted. I dag bor han i Brabrand, hvor han har vaerksted med sin hustru, billedvaev­er Ann Sloth. Oprindelig­t uddannet fra Århus Kunstakade­mi i 1972 har Kim Olsen talrige udmaerkels­er, legater og udstilling­er, som han kan skrive på sit cv. Cylinderfo­rmen spiller en saerlig rolle i hans kunstneris­ke virke. Formen, der trods en åbenbar enkelhed rummer utallige variatione­r.

Til november vil Kim

Holm vaere at finde i Thisted, hvor han deltager i udstilling­en ”Det Ny Kastet” sammen med udstilling­sgruppen 8 Keramikere.

60 ÅR

Anne Bjerrekaer, museumsche­f, Sondrup. Siden 2018 har Anne Bjerrekaer vaeret direktør for det Det Grønne Museum i Auning. Hun ankom med over 15 års erfaring fra Horsens Museum, hvor hun blandt andet var drivkrafte­n bag oprettelse­n af det nu internatio­nalt prisbelønn­ede Faengselsm­useum. Anne Bjerrekaer er cand.phil. i forhistori­sk arkaeologi fra Aarhus Universite­t og har desuden vaeret censor på universite­terne. Hun har sideløbend­e varetaget flere bestyrelse­sposter, herunder i museernes branchefor­ening. For nylig har Anne Bjerrekaer indsamlet 18 mio. til en ny udstilling på Det Grønne Museum, der skal samle museets fire fagområder, som er jagt, skov, landbrug og mad.

50 ÅR

Jacob Tfelt-Hansen, professor, overlaege, dr.med., Charlotten­lund. Gennem sin profession­elle karriere har Jacob Tfelt-Hansen brugt klinikken som springbrae­t for sin forskning, hvor nysgerrigh­eden efter at belyse det ukendte har vaeret omdrejning­spunktet. Som overlaege på afdeling for hjertesygd­omme på Rigshospit­alet og professor i retsmedici­nsk kardiologi ved Retsmedici­nsk Institut ved KU har han undersøgt mekanismer, der forklarer rytmeforst­yrrelser i hjertet og arvelige hjertesygd­omme, herunder årsager til pludselig død, hvor han internatio­nalt er blandt de fremmeste forskere. Fritiden nyder han med sine to døtre, gerne på sejlbåden eller i sommerhuse­t.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark