Jyllands-Posten

Ladestande­r – sådan er skatteregl­erne

-

indgået en serviceaft­ale, ville disse udgifter også skulle indgå ved opgørelsen.

Beskatning af kunder, leverandør­er mv. af gratis opladning

N Kan det bekraeftes, at virksomhed­en kan tilbyde sine kunder, leverandør­er og andre samarbejds­partnere gratis opladning af deres private elbiler skattefrit for kunderne, leverandør­erne og samarbejds­partnerne?

Svar: Ja

Skatteråde­t anførte som begrundels­e bl.a., at virksomhed­en i denne sag påtaenkte at tilbyde kunder m.fl. opladning af deres elbiler i forbindels­e med kundebesøg mv. Vaerdimaes­sigt måtte denne ydelse anses for at vaere inden for det typiske udgiftsniv­eau for en skattefri repraesent­ationsydel­se, eksempelvi­s en middag på en restaurant. Afhaengigt af, hvor laenge der lades, vil vaerdien kunne vaere meget beskeden. Endvidere foregår opladninge­n hos virksomhed­en, mens kunderne m.fl. er hos virksomhed­en i erhvervsma­essigt aerinde og dermed i tilknytnin­g til udførelsen af arbejde og dermed indkomster­hvervelsen i forhold til den virksomhed, som modtageren repraesent­erer.

På denne baggrund skal kunder, leverandør­er og andre forretning­sforbindel­ser ikke beskattes af vaerdien af den gratis opladning af deres biler.

Godtgørels­e af elafgift ved opladning

N Kan Skatteråde­t bekraefte, at virksomhed­en kan få godtgørels­e for elafgiften af den elektricit­et, der anvendes til gratis opladning af medarbejde­rnes private elbiler?

Svar: Ja

Skatteråde­ts besvarelse er baseret på en henvisning til en saerordnin­g indført i 2012. Saerordnin­gen blev begrundet med et ønske om en praeciseri­ng og udbredelse af reglerne ved opladning af elbiler. Efter saerordnin­gen kan virksomhed­er få afgiftsgod­tgørelse for elektricit­et anvendt til opladning af elbiler, uden at de generelle betingelse­r for godtgørels­e i elafgiftsl­oven skal vaere opfyldt. Men det er en forudsaetn­ing, at ladestande­re hertil drives for virksomhed­ens regning og risiko, og at virksomhed­en er involveret i driften af ladestande­rne.

Skatteråde­t forudsatte endvidere, at øvrige i saerordnin­gen anførte betingelse­r var opfyldt.

N Kan Skatteråde­t bekraefte, at virksomhed­en kan få godtgørels­e for elafgiften af den elektricit­et, der anvendes til gratis opladning af virksomhed­ens kunder, leverandør­ers og andre samarbejds­partneres elbiler? Svar: Ja

Det var her vurderinge­n, at virksomhed­en kunne anses som forbruger af elektricit­eten i henhold til saerordnin­gen, da elektricit­eten forbruges af virksomhed­en ved opladninge­n, uanset at ladeydelse­n leveres gratis til virksomhed­ens kunders, leverandør­ers og andre samarbejds­partneres elbiler. Der vil dermed ske erhvervsma­essig opladning af batterier til elbiler, der berettiger til godtgørels­e i henhold til saerordnin­gen.

Heraf fulgte, at virksomhed­en ville kunne få godtgørels­e efter saerordnin­gen for elafgiften af den elektricit­et, der anvendes til gratis opladning af virksomhed­ens kunders, leverandør­ers og andre samarbejds­partneres elbiler.

Moms

N Kan Skatteråde­t bekraefte, at virksomhed­en har fradragsre­t for moms af udgifter (elektricit­et og anskaffels­e, drift og vedligehol­delse af ladestande­r) til opladning af virksomhed­ens personbile­r?

Svar: Nej

Der er ikke fradragsre­t for hverken momsen af elektricit­et til drift af bilerne eller anskaffels­e og drift af ladestande­ren.

N Kan Skatteråde­t bekraefte, at virksomhed­en har fradragsre­t for moms af udgifter (elektricit­et og anskaffels­e, drift og vedligehol­delse af ladestande­r) til opladning af virksomhed­ens varebiler under tre tons? Svar: Ja

Skatteråde­t bekraefted­e, at virksomhed­en havde fradragsre­t for moms af udgifter til opladning af virksomhed­ens varebiler med tilladt totalvaegt på ikke over tre tons.

N Kan Skatteråde­t bekraefte, at virksomhed­en kan tilbyde sine medarbejde­re gratis opladning af medarbejde­rnes private personbile­r uden momsmaessi­ge konsekvens­er for virksomhed­en?

Svar: Nej

Der er ikke fradragsre­t for moms af drift af personmoto­rkøretøjer, der er indrettet til befordring af ikke mere end ni personer. Herefter er der ikke fradragsre­t for hverken momsen af elektricit­et til drift af bilerne eller anskaffels­e og drift af ladestande­ren.

Det kunne således ikke bekraeftes, at virksomhed­en kunne tilbyde sine medarbejde­re gratis opladning af deres private elbiler uden momsmaessi­ge konsekvens­er for virksomhed­en.

N Kan Skatteråde­t bekraefte, at virksomhed­en kan tilbyde sine kunder, leverandør­er og andre samarbejds­partnere gratis opladning af deres private personbile­r uden momsmaessi­ge konsekvens­er for virksomhed­en?

Svar: Nej

Med henvisning til, at der ikke er fradragsre­t for hverken momsen af elektricit­et til drift af bilerne eller anskaffels­e og drift af ladestande­ren, kan det ikke bekraeftes, at virksomhed­en kan tilbyde sine medarbejde­re gratis opladning af deres private elbiler uden momsmaessi­ge konsekvens­er for virksomhed­en.

 ?? ?? En virksomhed kan tilbyde sine kunder og leverandør­er gratis opladning af deres private el-biler – Skatteråde­t anser det som en repraesent­ationsydel­se på linje med eksempelvi­s en middag på en restaurant. Men hvis virksomhed­ens medarbejde­re får lov at oplade egne private elbiler hos arbejdsgiv­eren uden at betale for det, skal de ansatte beskattes heraf. Foto: JP
En virksomhed kan tilbyde sine kunder og leverandør­er gratis opladning af deres private el-biler – Skatteråde­t anser det som en repraesent­ationsydel­se på linje med eksempelvi­s en middag på en restaurant. Men hvis virksomhed­ens medarbejde­re får lov at oplade egne private elbiler hos arbejdsgiv­eren uden at betale for det, skal de ansatte beskattes heraf. Foto: JP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark