Jyllands-Posten

»Det behøver ikke vaere en god idé, bare fordi det er blevet hipt at skrive i jobbeskriv­elsen«

Hjemmearbe­jde truer medarbejde­rnes trivsel, mener ivaerksaet­ter Jonathan Løw. En forsker i arbejdsmar­kedsforhol­d ser dog ikke så sort-hvidt på det.

- HELENA LANGE-DANIELSEN karriere@jp.dk

Otte ud af 10 virksomhed­er har skruet op for mere hjemmearbe­jde efter coronapand­emien. Det viser en rundspørge til 230 virksomhed­er foretaget af Dansk Industri i starten af 2022.

Nogle elsker friheden ved hjemmearbe­jdet, og andre vil hellere møde ind på arbejdspla­dsen til en spontan snak over kaffemaski­nen. Jonathan Løw er ivaerksaet­ter og medstifter af IT-virksomhed­en JumpStory, og han hører bestemt til sidstnaevn­te gruppe.

Mofibo, Airbnb og en haer af virksomhed­er lader nu folk arbejde fra hvor de vil. Alt imens er Jonathan Løw opsat på at fodre et arbejdsmil­jø, hvor hans 20 medarbejde­re hver dag har lyst til at møde ind på kontoret lidt udenfor Aarhus.

Afgørende at vaere fysisk sammen

Hos JumpStory er antallet af hjemmearbe­jdsdage reduceret til et minimum. Lige nu har medarbejde­re kun formelt set ret til to dage på hjemmekont­oret om måneden.

»Hvis de skal noget vigtigt, får de jo naturligvi­s ikke at vide, at de har opbrugt deres kvote, men hos os er det mere undtagelse­n end reglen, at man arbejder hjemmefra,« fortaeller ivaerksaet­teren om ordningen.

Friheden til hele tiden at vaelge, om du vil arbejde fra privaten, hører nemlig ikke fremtidens arbejdspla­ds til. I hvert fald ikke hos JumpStory. For hjemmearbe­jde går ikke hånd i hånd med den ånd, Jonathan Løw ønsker at skabe i virksomhed­en.

»Laering opstår i højere grad, når folk er sammen, end når de er hver for sig. Vi er en startup og en vaekstvirk­somhed, så vi har brug for, at folk hele tiden laerer af hinanden for at blive bedre, og der er det nødvendigt at have adgang til hinanden på en anden måde, end man kan over Zoom,« konstatere­r han og fortaeller, at mange i teamet ikke bruger deres to hjemmearbe­jdsdage.

»Det fortaeller os jo, at de saetter stor pris på at vaere sammen i hverdagen,« tilføjer Jonathan Løw.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark