Jyllands-Posten

Midlertidi­gt AGF-stadion kan blive bygget i Tilst

Et nyt stadion i Tilst kan blive hjemsted for kvindefodb­old og AGF’s midlertidi­ge stadion. Budgetpart­ierne har afsat 3 mio. kr. til at undersøge muligheder­ne.

- JØRGEN RYE jorgen.rye@jp.dk

Overskrift­en er ”Bedre rammer for kvindefodb­old”, men det kan også komme til at handle om AGF’s superligah­old for herrer.

Torsdag nat blev der indgået forlig om budgettet for 2023 i Aarhus Kommune, og i det forlig afsaettes der 3 mio. kr. til arbejdet med at finde en placering til et nyt mindre stadion.

Stadionanl­aegget er tidligere betegnet som et ”second stadium” i Aarhus, hvor Ceres Park er det første og største. Det andet stadion kan bl.a. bruges til kvindefodb­old, 1. divisions herrefodbo­ld og som midlertidi­gt stadion for AGF, mens der bygges et nyt stadion i Kongelunde­n.

»Forligspar­terne ønsker at belyse muligheder­ne for at løfte indsatsen markant i form af et mindre stadionanl­aeg, spillerfac­iliteter og evt. administra­tion. For at afdaekke potentiale­t er der dog brug for ressourcer og prioriteri­nger,« hedder det i forligstek­sten.

Byggeriet af det nye AGFstadion i Kongelunde­n kan ifølge foreløbige tidsplaner betyde, at superligak­lubben skal genhuses i hele 2025saeson­en og første halvdel af 2026-saesonen, til et nyt stadion efter planen står klar i sommeren 2026.

Flere placeringe­r

Ombygning af Vejlby Stadion har tidligere vaeret naevnt som en mulighed for AGF, men en placering i Tilst er også inde i billedet med en mulig placering på banerne ved DBU Jyllands Fodboldcen­ter

I AGF’s forslag er et midlertidi­gt stadion placeret øst-vest i Tilst. Til højre ses DBU-center og gymnasium. Illustrati­on: AGF

taet ved Aarhus Gymnasium i Tilst. Den mulighed har vaeret drøftet mellem AGF og Sport og Fritid siden marts, fremgår det af møderefera­ter i sagen.

»Der har med udgangspun­kt i Tilst og Vejlby-Risskov vaeret foretaget indledende drøftelser, men der er brug for at undersøge potentiale­rne og den mest hensigtsma­essige geografisk­e placering yderligere,« hedder det i budgetforl­igsteksten.

Ifølge sagsforløb­et har AGF ønsket, at et evt. stadion i Tilst skal vende østvest, mens Sport og Fritid i stedet foretraekk­er et stadion, der vender nord-syd, så de naerliggen­de traeningsb­aner ikke berøres i samme grad.

Heidi Frostholm, forvaltnin­gschef

i Sport og Fritid, siger:

Uafklaret finansieri­ng

»Med budgetforl­iget skal vi nu saette processen rigtigt i gang. Der har vaeret afsøgt mulighed for bedre facilitete­r for kvindeliga­holdet i Vejlby, og så har vi samtidig skullet kigge på, hvor der kan laves en midlertidi­g genhusning af AGF, og her har vi peget på Tilst som en mulighed,« siger hun og fortsaette­r:

»Udgangspun­ktet er at finde en god varig løsning for kvindefodb­olden, og så skal vi samtidig afsøge muligheden for en midlertidi­g placering for AGF i byggeperio­den.«

Et projekt med stadion og klubhusfac­ilitet har tidligere vaeret anslået til ca. 70 mio. kr., men hvordan det skal finansiere­s, er ikke afklaret endnu. Tidsplanen for processen er heller ikke afklaret endnu.

Et superligas­tadion skal ifølge DBU kunne huse minimum 10.000 tilskuere, og AGF’s projektled­er, Bo Jensen, har tidligere oplyst i JP Aarhus, at et midlertidi­gt stadion til AGF kan etableres med en fast tribune og resten af tilskuerne på mobile tribuner.

Det har ikke vaeret muligt at få en kommentar fra AGF.

Udgangspun­ktet er at finde en god varig løsning for kvindefodb­olden. HEIDI FROSTHOLM, FORVALTNIN­GSCHEF I SPORT OG FRITID

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark