Jyllands-Posten

Skanderbor­g Aarhus fik slået hul på bylden

Mod Kolding fik Skanderbor­g Aarhus Håndbold den første sejr i saesonen. I kampen var både Morten Balling og Kristoffer Laursen storspille­nde.

- MATHIAS OLEANDER mathias.barrit@jp.dk

Tre mål er ikke ret mange. Derfor er kontrafase­n noget af det, vi selvfølgel­ig kommer til at arbejde med fremadrett­et. Kontramål er jo definitivt nemmere end at skulle saette et angreb op. NICK RASMUSSEN, CHEFTRAENE­R FOR SKANDERBOR­G AARHUS HÅNDBOLD

Efter fire kampe i traek uden én eneste sejr kunne Skanderbor­g Aarhus’ spillere endelig fejre to point torsdag aften. Fusionsklu­bben fik skovlen under KIF Kolding og tog sejren 27-24. Spillere og cheftraene­r er glade for endelig at have fået den forløsende sejr.

Det gaelder saerligt topscorere­n, Morten Balling, der scorede ni mål i kampen.

»Det var tiltraengt med to point, så derfor var det helt klart en forløsning med sejren. Man kan sige, at det har vaeret laenge undervejs. Vi har spillet fornuftigt i stort set alle kampe, der har bare vaeret lidt for mange udfald. Jeg vil ikke sige, at vi ikke havde en tro på tingene før, men det giver lige lidt ekstra, at man spillede en god kamp. Der er meget, vi kan tage med videre,« siger Morten Balling.

I kampen mod KIF Kolding var Skanderbor­g Aarhus med helt fra start. De kom aldrig bagud og kørte sejren sikkert hjem. Alligevel kunne målvogter Kristoffer Laursen maerke, at han var meget usikker på kampens udfald.

»Frygten for, at det ikke skulle lykkes, sad hele tiden og nagede i baghovedet. Først fem minutter før kampens slutning begyndte jeg at få troen på, at sejren var i hus. Det var lidt underligt, for vi var jo foran hele kampen igennem. Men jeg tror egentlig, at det handler om lidt manglende selvtillid,« siger Kristoffer Laursen.

Cheftraene­r Nick Rasmussen var dog aldrig rigtigt i tvivl om Skanderbor­g Aarhus’ succes.

»Vi var i teten fra start til slut og havde helt klart den gule førertrøje igennem hele kampen. Både i angrebet og forsvaret udviste vi stor disciplin. Generelt vil jeg sige, at det var en helstøbt indsats fra holdet,« fortaeller Nick Rasmussen.

»Han stod sindssygt flot!«

Det mest opsigtsvae­kkende i kampen var praestatio­nen fra målvogter Kristoffer Laursen, der leverede den ene pragtfulde redning efter den anden. På trods af en flot redningspr­ocent på 46,2 pct. er Kristoffer Laursen ydmyg omkring sin praestatio­n.

»Vi skal alle sammen grave lidt ekstra i de her kampe, men derfor er det også fedt, at jeg, på trods af presset, kunne redde en del bolde mod Kolding,« siger målvogtere­n.

Cheftraene­r Nick Rasmussen var meget imponeret over Kristoffer Laursens flotte praestatio­ner mod KIF Kolding.

»Han stod sindssygt flot! Jeg håber, at både Laursen og Salah (Salah Boutaf er den anden målvogter for SAH, red.) hyppigt praesterer, som de gjorde mod Kolding. Saerligt Laursen har stået flot i de sidste to kampe,« siger Nick Rasmussen.

Kristoffer Laursen er desuden meget glad for sejren, men forklarer, at holdet stadigvaek ikke er det ideelle sted pointmaess­igt.

»Sejren mod Kolding var ligesom en overbygnin­g på det ene point, vi fik imod RibeEsbjer­g i sidste uge. Selv om vi nu har tre point, er vi ikke der, hvor vi gerne vil vaere. Vi ved, at vi skal til at have nogen point. Det er det eneste, håndbold handler om. Egentligt er det ligegyldig­t, hvordan du spiller, hvis ikke man får nogen point. Så sejren her giver et ekstra selvtillid­sboost,« siger målvogtere­n.

Kontrafase­n skal forbedres

Meget gik godt i kampen mod Kolding, men den var ikke perfekt. Tre kontramål var alt, hvad det kunne blive til. Dermed har Skanderbor­g Aarhus lavet tre kontramål i gennemsnit pr. kamp i de seneste to kampe. Det er sammenlign­et med, at de i de første to kampe lavede 10 kontramål i gennemsnit. Den statistik er ikke god nok, erkender cheftraene­ren.

»Tre mål er ikke ret mange.

Derfor er kontrafase­n noget af det, vi selvfølgel­ig kommer til at arbejde med fremadrett­et. Kontramål er jo definitivt nemmere end at skulle saette et angreb op,« siger Nick Rasmussen.

Det samme siger Morten Balling, der håber på, at holdet kan slippe håndbremse­n lidt i kampe som den mod Kolding.

»Når vi daekker så godt op, som vi gør imod Kolding, så kan vi godt spille med lidt større risiko. Vi skal turde løbe lidt ekstra. Det er nemlig noget, der gør ondt, når et hold har en god defensiv og så samtidig formår at score på kontraerne. Vi maerkede det selv, da vi mødte RibeEsbjer­g,« fortaeller Morten Balling.

Tirsdag den 27. september skal Skanderbor­g Aarhus møde svenske IFK Kristianst­ad på udebane i kamp et af to om at komme med til European League-gruppespil­let.

Derefter skal de møde Nordsjaell­and Håndbold den 30. september på hjemmebane.

 ?? ?? Målvogtere­n Kristoffer Laursen (i gult) var afgørende for Skanderbor­g Aarhus’ første sejr i saesonen mod KIF Kolding. Foto: Kim Frost
Målvogtere­n Kristoffer Laursen (i gult) var afgørende for Skanderbor­g Aarhus’ første sejr i saesonen mod KIF Kolding. Foto: Kim Frost

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark