Jyllands-Posten

Tysk aftale på plads om gas fra Emiraterne

Det tyske energisels­kab RWE har indgået en aftale med olieselska­b i Emiraterne om at købe gas fra december.

-

Fra slutningen af december kommer det første tankskib med flydende gas (LNG) fra De Forenede Arabiske Emirater

(UAE) til LNG-terminalen i Brünsbütte­l ved Hamburg i Nordtyskla­nd.

Det står klart, efter at det tyske energisels­kab RWE har indgået en aftale om at købe gas af Abu Dhabi National Oil Company (Adnoc) i De Forenede Arabiske Emirater.

Der er i første omgang tale om en forholdsvi­s lille levering, men aftalen har stor politisk betydning, skriver Reuters.

Den kan hjaelpe med at sikre gas til Tyskland, Europas største økonomi, nu da der er lukket for russisk gas i forlaengel­se af krigen i Ukraine.

Aftalen omfatter også en hensigtser­klaering, der raekker adskillige år ud i fremtiden om levering af LNG fra Adnoc til RWE.

Den er kommet på plads søndag på andendagen af Tysklands kansler, Olaf Scholz’, besøg i Golfen, hvor han arbejder på at sikre energi til Tyskland. Det er aftalt, at der i december skal leveres 137.000 kubikmeter LNG til Tyskland. Ifølge RWE bliver transporte­n det første LNGgas, der leveres til terminalen i Brunsbütte­l.

Der er planlagt et ikke oplyst antal leverancer i 2023.

13 pct. af forbruget

Energifirm­aet Enerdata siger, at to nye, planlagte LNGtermina­ler i Brunsbütte­l vil kunne tage imod 12,5 mia. kubikmeter LNG om året. Det svarede i 2021 til 13 pct. af Tysklands gasforbrug.

Da Tyskland fik gas fra Rusland, blev det leveret i rørledning­er.

Tyske embedsmaen­d siger, at de håber, at aftalen med Adnoc og en stribe andre gasaftaler vil hjaelpe med at tage luften ud af de høje energipris­er. Søndag aften var Scholz i Qatar, hvor forbundska­nsleren også drøftede køb af gas.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark