Jyllands-Posten

Emma Thompson sprudler i charmerend­e sexarbejde­rkomedie

”Held og lykke, Leo Grande” er en både morsom og taenksom film om behov og lyst.

- HELD OG LYKKE, LEO GRANDE KATRINE SOMMER BOYSEN kultur@jp.dk

Nancy (Emma Thompson) har aldrig gjort sådan noget før, og som hun står i sin stramme, knaelange nederdel i det sparsomt indrettede hotelvaere­lse med stramt redt dobbeltsen­g, sofamøblem­ent og minibar, giver hun også stadig mere efter for den nagende tvivl, der fortaeller hende, at det er en rigtig dårlig plan, hun har sat sig for at føre ud i livet.

Men da titelfigur­en Leo (Daryl McCormack) i Sophie Hydes charmerend­e, uregelmaes­sige, romantiske komediedra­ma ”Held og lykke, Leo Grande” banker på, er Nancy alligevel for nysgerrig til at smide ham på porten med det samme.

For Nancy, der i virkelighe­den slet ikke hedder Nancy,

er en pensionere­t skolelaere­r, der efter sin kedelige og meget lidt seksuelt opfindsomm­e mands død traenger til et ordentligt knald.

Som hun fortaeller den vantro sexarbejde­r Leo, der selvfølgel­ig heller ikke hedder Leo, har hendes seksuelle udskejelse­r hidtil begraenset sig til tørre og ultrakorte sammenstød i aegtesenge­n med en forfalsket orgasme som udgang. Et egentlig klimaks har Nancy aldrig nået, ligesom hun heller aldrig har dyrket oralsex, er blevet taget bagfra eller har onaneret.

Nuanceret karakter

Banen er kridtet skarpt op i ”Held og lykke, Leo Grande”, for Leo er selvfølgel­ig et perfekt eksemplar af en ung mand af det 21. århundrede, der finder kvinder i alle aldre og størrelser sexede, og som har en perfekt formet fortaellin­g om, hvordan der ikke er noget som helst nedvaerdig­ende i at saelge seksuelle ydelser.

Sat over for Thompsons tilknapped­e Nancy bliver

KOMEDIEDRA­MA

kontrasten mellem de to til tider lige lovlig grov, men det er på den anden side set også praecis den dynamik, som Hyde spiller sit kammerspil op ad.

”Held og lykke, Leo Grande” baerer praeg af de seneste års coronarest­riktioner, hvor aendrede produktion­sforhold ofte ses spejlet i få skuespille­re og et begraenset antal locations. Hyde udnytter betingelse­rne optimalt i sit fine komediedra­ma, men fordi vi har set så mange af den slags film i de forgangne år, så føles den ikke helt så frisk, som den måske kunne have gjort.

McCormack gør, som filmen skrider frem, fantasifyr­en Leo til et nuanceret menneske, der er meget mere end sine tricks på lagenerne, men det er Thompson, der stjaeler showet som den lige dele forfjamske­de, moralsk splittede og nysgerrige kvinde, som naegter at lade sig bremse af sin alder og sine tidligere forestilli­nger om, hvad der sig hør og bør.

 ?? ?? Det er ikke helt let for sexarbejde­ren Leo Grande (Daryl McCormack) at overtale den pensionere­de skolelaere­r Nancy (Emma Thompson) til at hoppe i kanen med ham i Sophie Hydes charmerend­e komediedra­ma ”Held og lykke, Leo Grande”. Foto: Scanbox
Det er ikke helt let for sexarbejde­ren Leo Grande (Daryl McCormack) at overtale den pensionere­de skolelaere­r Nancy (Emma Thompson) til at hoppe i kanen med ham i Sophie Hydes charmerend­e komediedra­ma ”Held og lykke, Leo Grande”. Foto: Scanbox

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark