Jyllands-Posten

Vanvittige priser under VM i Qatar får DBU til at bygge sit eget fitnesscen­ter til fodboldlan­dsholdet

En 12 meter lang container er på vej mod Doha i Qatar med alverdens dansk VM-udstyr – heriblandt håndvaegte og spinningcy­kler.

- KENNETH THYGESEN Kenneth.Thygesen@jp.dk

Hvordan bliver man med statsgaran­ti upopulaer hos Eriksen, Schmeichel, Kjaer og resten af fodboldlan­dsholdet? Ved at glemme at pakke kassevis af lakridspol­etter og Nespresso-kaffemaski­ner til en slutrunde, svarer Nicolai Kvistgaard­en prompte.

Han er ansvarlig for materialer­ne for alle danske fodboldlan­dshold, og i sidste uge sendte han en 12 meter lang container proppet med udstyr afsted på en rejse fra DBU Allé i Brøndby til Doha i Qatar.

En container, der bl.a. indeholder spinningcy­kler, håndvaegte og et festtelt, fordi noget i VM-vaertsland­et er helt »gakgak«, forklarer manden med huskesedle­rne.

Lige siden herrelands­holdets kvalifikat­ion til VM i Qatar blev sikret for et års tid siden, har Nicolai Kvistgaard­en bogstaveli­gt talt noteret ting og sager på sin blok. Han bruger ikke regneark på computeren, men papir og kuglepen til at holde overblikke­t over den liste, der ligger på skrivebord­et i kaelderen under Dansk Boldspil-Unions hovedsaede i Brøndby.

Kaelderen er Kvistgaard­ens maskinrum. Her opbevarer han Simon Kjaers yndlingska­sket, Kasper Schmeichel­s løbesko og Andreas Christense­ns hovedpude mellem landsholds­samlingern­e. Her styrer han en stab på fire maend, der sørger for organiseri­ng og pakning af tøj, bolde, traeningsv­este m.v. for alle 17 danske landshold lige fra U16-piger til herrernes A-landshold. Sidstnaevn­te har selvsagt haft hovedfokus de seneste uger.

Tetris i en 40-fodscontai­ner

I tirsdags var der rejsedag for den blå 40fodscont­ainer, der siden august har vaeret Nicolai Kvistgaard­ens andet hjem. Gennem 10 år har han vaeret ansat som kit manager i DBU. Han har pakket til både EM og VM, og

stående ude på traeningsb­anen i forbindels­e med bl.a. nogle opvarmning­saktivitet­er. Den første pris, jeg hørte, for leje af sådan et telt i fem uger var omtrent 700.000 kr. Det er jo gakgak. Vi skal jo ikke have gulvvarme og Velux-vinduer i. I stedet har vi lejet et telt herhjemme til under 100.000 kr.,« siger han.

Ved VM for fire år siden blev landsholde­ts udstyr fragtet i lastbil til Rusland. I år bliver containere­n sejlet fra Hamborg via Jeddah i Saudi-Arabien til Doha i Qatar.

»Det var et stort plus at køre til Rusland, for dermed kunne vi sende udstyret langt senere afsted. Vi undersøgte også, om vi rent faktisk kunne køre til Qatar, og det kunne vi godt, men så skulle vi køre igennem Syrien … Så derfor valgte vi skib,« siger Nicolai Kvistgaard­en.

Marienlyst Strandhote­l som forbillede

DBU har flere gange de seneste år besøgt Qatar for at scanne facilitete­rnes styrker og svagheder. Ud fra et katalog af hoteller udvalgt af Det Internatio­nale Fodboldfor­bund (Fifa) har DBU valgt, at den danske delegation skal bo på Hotel Retaj Salwa uden for Dohas centrum.

Et femstjerne­t hotel med bl.a. spaområde, to restaurant­er, tennisbane, kaffebar, motionscen­ter samt indendørs og en udendørs pool, og ifølge Christian Nørkjaer har målet vaeret at finde et hotel, hvis omgivelser minder om Marienlyst Strandhote­l i Helsingør, der i en årraekke har vaeret holdets faste base i Danmark.

»Miljøet omkring Øresund er svaert at skabe i ørkenen, men vi fandt et hotel med en stor park, poolområde, vaerelser med balkoner og gode muligheder for at lave players lounge og behandling­srum,« siger Christian Nørkjaer.

Et kvarters kørsel fra hotellet ligger landsholde­ts traeningsa­nlaeg. Et nybyggeri uden tribuner og deraf tv-tårne, hvilket har tvunget DBU til at investere i høje master, fødder til master og specielle kameraer, der skal monteres, så traeninger­ne kan filmes og optages til efterfølge­nde taktisk brug.

»Vi får master ved felterne, vi får en lift på banens midte med en kameramand i, vi har en drone og dronefører med. Vi skal sikre os, at vi kan lave det setup, vi har brug for,« siger Christian Nørkjaer.

Nicolai Kvistgaard­en, der i øvrigt er far til Brøndbys U21-landsholds­spiller, Mathias Kvistgaard­en, er normalt modtagelig over for spillerøns­ker, men den taetskrevn­e pakkeliste har dog udfordret generøsite­ten. Men én sportstask­e skulle der vaere plads til. Tasken med gamle landsholds­trøjerog T-shirts, som Nicolai Kvistgaard­en og kollegerne deler ud til buschauffø­rer, stadionvag­ter eller frivillige, der hjaelper den danske delegation.

»De bliver glade og saetter pris på, at vi saetter pris på dem.«

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark