Jyllands-Posten

Tydeligt norsk aftryk på Team Esbjergs storsejr

Der var klassefors­kel, da norske Storhamar blev slået 35-25.

- ALEXANDER THORUP alexander.thorup@jp.dk

Det tog ikke mere end et par minutter, før Champions League-debutanter­ne fra norske Storhamar fik kaerlighed­en – og klassefors­kellen – at maerke, da holdet gaestede Blue Water Dokken i Esbjerg søndag eftermidda­g og kunne rejse hjem med et nederlag på 25-35.

Hjemmehold­et fik en strygende start, og trods en tidlig Storhamar-timeout efter blot fire minutter hjalp det ikke noget. Efter små fem minutter stod det 4-0, før udeholdet første gang kom på tavlen. Defensivt hjalp det rødklaedte forsvar sin målmand, Rikke Poulsen, godt, og offensivt tog det typisk ikke mange sekunder at spille sig frem til store og åbne chancer.

Team Esbjergs mandskab består af en raekke af de største stjerner som Nora Mørk og Henny Reistad fra det norske landshold, der i december 2021 igen vandt VM, og saerligt Henny Reistad så veloplagt ud i kampen mod sine landsmaend med fem scoringer efter 15 minutter, der banede vejen for en 12-5føring. Også landsmande­n Nora Mørk, der skiftede til Team Esbjerg i sommer, spillede en staerk første halvleg og skruede hele tiden tempoet lidt op, når der var behov for det.

Angrebsmae­ssigt kom Storhamar bedre med, men havde det generelt svaert, når Team Esbjerg holdt koncentrat­ionen. Den store føring tidligt i kampen betød også, at hjemmehold­et kunne dosere kraefterne og blandt andet give masser af spilletid til stortalent­et Michala Møller i bagkaeden mod et til tider rådvildt norsk mandskab.

Guf for kontramask­inen

Efter 21-10 ved pausen til seneste saesons danske sølvvinder fortsatte takterne fra første halvleg. Team Esbjerg var effektiv stort set hver gang i kontrafase­n og overtalssp­illet, mens Storhamar havde svaert ved at udfordre det flade Esbjerg-forsvar med den høje midterblok. stort i en kamp med tydelig klassefors­kel, kan koncentrat­ionen svigte. Det skete også for Team Esbjerg, og derfor voksede den store føring ikke for alvor.

Til gengaeld var det i hele kampen blot et spørgsmål om sejrens størrelse, og det endte i sidste ende med en vestjysk storsejr på 35-25, hvor Henny Reistad blev topscorer med otte scoringer.

Dermed haenger Team Esbjerg på i toppen af puljen med fire point efter tre kampe. Holdet har tabt hjemme til ungarske Gyóri og vundet ude med 28-23 mod Budućnost Podgorica. I naeste runde venter rumaenske Rapid București.