Jyllands-Posten

Nu søger landets bedste atleter råd hos B.S.

Det er nogle år siden, danskerne sidst så B.S. Christians­en på tvskaermen. Han bruger nu bl.a. sin tid på at rådgive topsportsf­olk.

-

I 28 år var B.S. Christians­en aktiv i Jaegerkorp­set, og den militaerfa­glige ballast har landets mest berømte elitesolda­t efterfølge­nde fået det maksimale ud af i utallige tv-programmer og i firmaet B.S. & Co.

Nok fylder han 70 år, men han ligger ikke på den lade side.

B.S., der har det borgerlige navn Bjarne Slot Christians­en, rådgiver og mentaltrae­ner erhvervsle­dere såvel som nogle af landets ypperste sportsfolk.

Han arbejder som mentalcoac­h i FC Midtjyllan­d og for Viktor Axelsen, verdens bedste badmintons­piller. I juli kom det frem, at tennisspil­leren Holger Rune havde hyret ham.

Han er egentlig uddannet elektriker, men havde tidligt i livet fattet interesse for militaeret.

Han aftjente vaerneplig­t, blev sergent og i 1973 – 20 år gammel – jaegersold­at.

I sine 28 år i korpset har han blandt andet vaeret frontperso­nen, da jaegersold­aterne skulle rustes til antiterror­aktioner.

I 1978 gennemført­e han det berygtede Ranger-kursus i USA med Carsten Mørch, en anden jaegersold­at.

Mens den lidt aeldre

Mørch blev nummer et, blev B.S. Christians­en nummer tre.

Med Bubber på tur

Da karrieren i Jaegerkorp­set lakkede mod enden, så TV 2 potentiale i B.S. Det er siden blevet til en lang raekke programmer.

Bedst kendt er nok de programrae­kker, hvor han har haft tv-vaerten Bubber med på tur. Det var skaermtide­n, som gjorde B.S. til et kendt navn. Faktisk blev han så populaer, at Berlingske i 2015 kunne udsende en artikel under overskrift­en ”B.S. er danskernes foretrukne forsvarsmi­nister”.

Avisen havde bedt 18.000 af sine laesere om at saette deres ministerma­essige drømmehold, og der var altså altovervej­ende enighed om, at B.S. ville egne sig godt som forsvarsmi­nister.

Han afviste dog selv at gå ind i politik, selv om tanken havde strejfet ham. Han sendte i stedet en opsang afsted til de folkevalgt­e:

»Folketinge­t minder lidt om et dårligt fungerende aegteskab, hvor to mennesker, der engang var elskende, konstant bekriger hinanden. Sådanne forhold har jeg virkelig aldrig kunnet se meningen med. Folk må da stå sammen og kaempe for vaerdierne, for hinanden, det, de tror på og har kaert,« sagde han til Berlingske.

B.S. er også forfatter til selvbiogra­fien ”Et liv på kanten”.

Den udkom i 2004 og blev – trods blandede anmeldelse­r – en bestseller.

I bogen fortaeller han om uger med pinsler og få timers søvn i optagelses­processen til Jaegerkorp­set og på Ranger-kurset, om at vaere taet på at dø i et faldskaerm­sudspring – han har over 4.000 spring på cv’et – og om at vaere udsendt til Bosnien under krigen i 1990’erne.

B.S. er gift med dokumentar­ist og forfatter Karin Slot Christians­en og far til fire børn.

Bjarne Slot Christians­en, tidl jaegersold­at, rådgiver og mentaltrae­ner, Vinderup

 ?? ?? For nylig har tennisspil­leren Holger Rune tilknyttet B.S. Christians­en som mentaltrae­ner og rådgiver. Også badmintons­pilleren Viktor Axelsen og fodboldhol­det FC Midtjyllan­d drager nytte af den tidligere elitesolda­ts erfaringer. Arkivfoto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
For nylig har tennisspil­leren Holger Rune tilknyttet B.S. Christians­en som mentaltrae­ner og rådgiver. Også badmintons­pilleren Viktor Axelsen og fodboldhol­det FC Midtjyllan­d drager nytte af den tidligere elitesolda­ts erfaringer. Arkivfoto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark