Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

75 ÅR

Teit Jørgensen, fotograf, København. Teit Jørgensens karriere er både lang og varieret. I gymnasieti­den var det musikken, der var sagen, hvor han blandt andet spillede trommer i et jazzorkest­er. Gymnasiet forlod han dog for at gå i laere på Delta Foto som fotograf. Senere blev han uddannet på

Den Danske Filmskole. På skolen arbejdede han både som fotograf og medinstruk­tør på flere film, hvilket han fortsatte med, efter han var uddannet. Af film kan blandt andet naevnes ”Flere Atomkraftv­aerker”, som vandt Grand Prix på Nyon Film Festival og ”Dansk Energi”, som var med til at praege debatten om atomkraft og vedvarende energi i 70’erne. Foruden film har fotografie­t også vaeret en konstant i Teit Jørgensens liv, hvor han har illustrere­t pladeforsi­der, bøger, tidsskrift­er, fotografer­et mode, portraette­r, produktfot­o m.m. Privat har han datteren Liv og to børnebørn, Lola og Lizzelou.

70 ÅR

Jørgen Kjaer Jacobsen, erhvervsle­der og tidl. adm. direktør, Aalborg. Blandt Nordjyllan­ds store erhvervsle­dere gennem tiden er Jørgen Kjaer Jacobsen. Blandt andet har han vaeret administre­rende direktør for møbelstofp­roducenten Gabriel, hvor han stadig er formand for bestyrelse­n. Da han overtog direktørpo­sten i 1985, formåede han at vende en negativ udvikling, sikre økonomisk overskud og saette en ny retning for virksomhed­en. Jørgen Kjaer Jacobsen er aktiv i flere andre bestyrelse­r, blandt andet som formand for børsnotere­de Roblon. Privat er han gift med Inge Marie Jacobsen, med hvem han har to døtre og fem børnebørn. Hans 70-års fødselsdag fejres ved en erhvervsko­nference om digital modenhed på Kunsten, Museum of Modern Art i Aalborg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark