Jyllands-Posten

Unge hashrygere står hans hjerte naer

Henrik Rindom behandler unge misbrugere. Han opfordrer politikern­e til at se mod Portugal, hvor bøder erstattes med behandling.

-

I mange år var det Henrik Rindom, som journalist­er ringede til, når et nyt og farligere stof havde gjort sin entré, eller når salget af alkohol satte rekord.

Som psykiatris­k overlaege på Hvidovre Hospital og behandler i Stofrådgiv­ningen i København kunne han både traekke på forskninge­n og på de erfaringer, det giver dagligt at sidde over for misbrugere. Overlaeges­tillingen er han pensionere­t fra. Men han er fortsat laege i Stofrådgiv­ningen og på behandling­sinstituti­onen Springbrae­ttet naer Varde.

Gennem årene har han mødt alkohol- og stofmisbru­gere i alle aldre, men han er saerligt optaget af de drenge, der i en ung alder bliver afhaengige af hash.

Selv om de fleste med årene slipper fri, er det Rindoms erfaring, at følgerne af misbruget kan saette spor resten af livet. I en periode var Henrik Rindom fortaler for et forsøg med at legalisere hash, sådan som nogle stater

Privatfoto

i USA har gjort. Argumentet var, at det ikke ville gøre flere afhaengige, men minimere kriminalit­eten og sikre renere stoffer.

I dag er han mere skeptisk. Men han så gerne, at unge, der anholdes med ulovlige maengder, sendes i behandling i stedet for at blive straffet med en bøde.

Henrik Rindom blev efter realeksame­n udlaert smed og maskinarbe­jder, og i et par år arbejdede han som servicemon­tør på Dansk Eternit Fabrik i Aalborg.

Men det rumsterede i baghovedet, om han skulle følge i sin laegefars spor, og derfor tog han studentere­ksamen på kursus for at kvalificer­e sig til medicinstu­diet på Aarhus Universite­t. Han blev kandidat i 1982 og blev siden til psykiater.

Også sønnen Nikolaj er gået laegevejen, og stor er glaeden, når Henrik Rindom kigger på det foto, der blev taget af de tre generation­er Rindom-laeger, da Nikolaj blev cand.med.

Henrik Rindom er forfatter til flere videnskabe­lige artikler og bøger, hvoraf den nok mest kendte er ”Rusmidlern­es biologi”.

Henrik Rindom, overlaege, speciallae­ge, misbrugsek­spert, København

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark