Jyllands-Posten

Han slog til, da chancen endelig bød sig – og han vil gerne gøre det igen

Børnene var blevet halvstore, og egentlig troede Thomas Larsen, at tiden var løbet fra et ophold i udlandet. Men pludselig kom det rigtige jobtilbud, og så var det bare om at pakke flyttekass­erne og komme afsted til USA.

- HENRIK MALMGREEN finans@finans.dk

Omgivet af de store søer Lake Michigan, Lake Superior, Lake Huron og Lake Erie straekker den amerikansk­e stat Michigan sig op mod den canadiske graense. Blandt danskere er det måske hverken den mest besøgte eller den mest kendte stat, men de fleste har dog hørt om, at det er et område, der er bitterligt koldt om vinteren.

Ikke desto mindre har danske Thomas Larsen og hans familie fundet sig godt til rette i byen South Lyon en lille times kørsel vest for Detroit.

»Michigan er faktisk en ganske dejlig stat at bo i. Her er masser af natur og mange muligheder for sport og fritidsint­eresser, så efter fem år her i byen er vi faldet godt til,« fortaeller Thomas Larsen.

Hans kaerlighed til USA går tilbage til 1994, hvor han som 17-årig gennem et år var Rotary-udveksling­sstudent i staten Pennsylvan­ia lidt vest for New York. Siden har han haft drømmen om at bo og arbejde i USA. Årene gik imidlertid, og det var først i august 2017, at muligheden bød sig gennem et jobtilbud.

Thomas Larsen troede ellers, at tiden var løbet fra at prøve eventyret i udlandet, for med tre døtre på henholdsvi­s 6, 10 og 13 år mente han ikke, det ville vaere så nemt at flytte over på den anden side af Atlanten. Men sagen blev talt igennem på et familieråd, og beslutning­en blev taget.

»Vi blev enige om, at vi godt kunne prøve at vaere udlandsdan­skere i et par år, men firmaet så gerne en lidt laengere kontrakt, så derfor har planen vaeret at blive her i fem år. De er nu gået, men umiddelbar­t har vi ikke nogen planer om at vende hjem lige med det samme,« forklarer Thomas Larsen, der er ansat som president, Sanovo Technology USA i den danske virksomhed Sanovo Technology Group, som er en del af Thornico gruppen.

Sanovo er maskinleve­randør til aegindustr­ien og producerer samt saelger maskiner til aegudslåni­ng samt sortering og pakning til hele verdensmar­kedet.

Hovedkonto­ret er i Odense, mens virksomhed­en ejer fabrikker i blandt andet Danmark, Holland og Italien og USA, hvor man i et dattersels­kab producerer udstyr til farmaceuti­ske virksomhed­er, der arbejder med og udvikler aegbasered­e vacciner.

»Vi driver også et andet dattersels­kab, der leverer udstyr til kyllingein­dustrien, og det er de to dattersels­kaber samt Sanovos aktivitete­r i Nordamerik­a, jeg nu er direktør for her fra vores amerikansk­e kontor i Plymouth,« uddyber Thomas Larsen.

Vi har fået smag for udlandet og har fundet ud af, at det faktisk slet ikke er så svaert at falde til i et andet land. THOMAS LARSEN

Bedre familiesam­menhold

Han startede sin erhvervska­rriere i Maersks industridi­vision, og med en HD i udenrigsha­ndel som ballast har han siden uddannet sig inden for ledelse. Over årene har han arbejdet i en raekke internatio­nale virksomhed­er, og tanken om at blive udlandsdan­sker har flere gange vaeret oppe at vende.

Men det var altså først efter et par års ansaettels­e som global business developmen­t manager i Sanovo, at muligheden for at komme til USA bød sig. Thomas Larsen og

 ?? ?? Thomas Larsen og familien føler sig helt igennem dansk, men nyder det lidt med Danmark – oplever større som bosat i USA. Fritiden verdenssyn, man – sammenlign­et bruges på sport og sejlture omgiver Michigan. Foto:
Privat i familiens båd på de smukke søer, der
Thomas Larsen og familien føler sig helt igennem dansk, men nyder det lidt med Danmark – oplever større som bosat i USA. Fritiden verdenssyn, man – sammenlign­et bruges på sport og sejlture omgiver Michigan. Foto: Privat i familiens båd på de smukke søer, der

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark