Jyllands-Posten

»Man skal tro på sin idé, men samtidig skal man vaere åben for input fra andre«

Christina Grumstrup Sørensen, seniorpart­ner i Copenhagen Infrastruc­ture Partners, er ansvarlig for virkeliggø­relsen af en hel stribe milliardpr­ojekter.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

På en lang flyvetur for nylig fra et energiproj­ekt i Texas i USA til København trykkede Christina Grumstrup Sørensen på touchskaer­men med serier og film og endte med at vaelge ”The Current War”.

Filmens hovedrolle­indehaver er den prisbelønn­ede engelske skuespille­r Benedict Cumberbatc­h, og filmens tema tiltalte den ingeniørud­dannede lederskikk­else i Copenhagen Infrastruc­ture Partners (CIP).

”The Current War” er en dramatiser­ing af det kapløb, som foregik med at sikre lys rundtom i USA’s byer. På den ene side stod Thomas Edison, spillet af Cumberbatc­h, der sloges for jaevnstrøm, mens George Westinghou­se og Nikola Tesla var fortalere for vekselstrø­m.

»Filmen mindede mig om, at man skal tro på sin idé, men samtidig skal man vaere åben for input fra andre,« siger Christina Grumstrup Sørensen.

Hun er seniorpart­ner i CIP, der investerer milliarder af kroner i grønne energiproj­ekter som blandt andet havvindkra­ft og solcellean­laeg rundtom i verden.

Hun er ansvarlig for virkeliggø­relse af alle CIP’s projekter. På årsbasis er det omkring en halv snes. Et af dem er i Taiwan, hvor den første af 62 havvindmøl­ler – hver isaer med en højde på 190 meter – står klar til at levere strøm. Projektet kom i gang i 2018 og løber op i over 3 mia. dollars, svarende til mere end 22 mia. kr.

Stiller tekniske spørgsmål

Et team i Taiwan med en projektdir­ektør sørger dagligt for, at projektet bevaeger sig fremad.

Christina Grumstrup Sørensen har ansvar for, at ambitioner bliver til realiteter med udfordring­er som forsinkels­er i levering af komponente­r, skiftende vejrforhol­d og en undergrund, der kan byde på overraskel­ser.

»Som uddannet ingeniør er jeg aldrig bange for at stille tekniske spørgsmål til en aktuel problemsti­lling. Samtidig er det vigtigt hele tiden at have fokus på de langsigted­e mål,« lyder det.

Christina Grumstrup Sørensen

blev ingeniør fra DTU i 1998. Efterfølge­nde var hun syv år i konsulentv­irksomhede­n McKinsey, hvor hun som projektled­er laerte at lede et hold ansatte og forklare analyseres­ultater.

I 2005 kom hun til Dong – nu Ørsted. Her udviklede hun strategier inden for offshorevi­nd og blev kollega med den kvartet, som under stor mediebevåg­enhed i 2012 blev fortid i Dong for siden at etablere CIP.

I 2013 valgte Christina Grumstrup Sørensen mere stilfaerdi­gt sit exit fra Dong for året efter at blive en del af seniorpart­nerkredsen i CIP.

Otte år senere er hun en af to kvinder blandt sammenlagt 43 seniorpart­nere, partnere og associered­e partnere. Hun sidder samtidig i DSB’s bestyrelse. Her er knap halvdelen kvinder.

Det er hendes grundholdn­ing, at en ledelse skal afspejle samfundet, når det kommer til køn, alder og baggrund.

»Det skaber grundlag for en balance i synspunkte­r og skaber noget energi, at der er forskellig­e slags mennesker,« siger hun.

AEgtefaell­e er ingeniør

Hvis hun møder synspunkte­t om, at det er svaerere at finde kvinder end maend til en post, er hendes svar enkelt og ligetil:

»Man må kigge bedre efter. For der er helt sikkert nogen, der kender nogen, som kender en kvinde, der er oplagt som kandidat.«

Hjemme i Søllerød, hvor hun voksede op, bor hun sammen med sin aegtefaell­e, Søren Skjaerbaek. Han er ingeniørud­dannet og ansat i

Demant. De har to døtre på henholdsvi­s 18 og 20 år, og både Christina Grumstrup Sørensens mor og et par søskende bor i Søllerød.

»Vi griner og hygger os sammen, og der er aldrig behov for at skulle forklare sig, fordi vi kender hinanden så godt,« konstatere­r hun.

Som ung ernaerede hun sig som gymnastikl­aerer, og hvis hun skulle lave et karrieresk­ift, ville hun vaelge gymnastikk­en.

»Jeg har altid holdt af at vaere noget for andre, og det er man, når man dyrker motion og underviser i gymnastik,« siger Christina Grumstrup Sørensen.

 ?? ?? Christina Grumstrup Sørensen er ansvarlig for et projekt i Taiwan til mere end 20 mia. kr. Foto: Stine Bidstrup
Christina Grumstrup Sørensen er ansvarlig for et projekt i Taiwan til mere end 20 mia. kr. Foto: Stine Bidstrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark