Jyllands-Posten

Inflations­tid?

- PER FOGH, AKTIEANALY­TIKER, SYDBANK

har også skuffet. Den dyre og gammeldags markedsfør­ing på outdoor-reklamer har vist sit vaerd.

Også Pandora skulle have en fordel i forhold til nye konkurrent­er, idet dets smykker bliver produceret på egne fabrikker i Thailand. Desuden kan man aflaese det faktum af regnskabst­allene indtil nu, at også Pandoras kunder har holdt ved, uanset at de kommer fra en bred middelklas­se, der ikke uden videre kan saette flere penge af til forbrug.

Usikkerhed om fremtiden

Måske vil man, hvis krisen traekker ud, se, at kunder med normal indkomst alligevel begynder at holde igen, og måske også at gruppen af rige mennesker skrumper. Det sidste vil vaere en naturlig konsekvens af årets betydelige prisfald på stort set alle investerin­gsgoder. Der er altså nok af spørgsmål omkring Pandora lige nu. Men på den anden side af dét kan der ligge en kursgevins­t for tålmodige aktionaere­r.

I midten af 00’erne var selskabet i en krise. Det lykkedes en ny direktion med CEO Alexander Lacik (ansat 2019) og CFO Anders Boyer at få rettet skuden op. Men kort efter kom pandemien – og efter den igen inflation og de økonomiske følger af krigen i Ukraine.

Den ene ekstraordi­naere situation har altså afløst den anden, og efterhånde­n er det ikke til at afgøre for investorer­ne, hvad en normal situation er. Det skaber en usikkerhed, der alt andet lige vil vaere taget højde for i aktiekurse­n.

Men risikoprae­mien kan forsvinde igen, når og hvis Pandora kommer ind i en fast gaenge.

»Det er i hvert fald min vurdering, og det er også derfor, jeg har en købsanbefa­ling på aktien. Det virker til, at Pandora har fået positioner­et sig rigtigt staerkt blandt forbrugern­e – både i USA og i Europa – og på den måde vil kunne få en mere stabil udvikling, end man så tidligere, hvor salget gik meget op og ned,« siger Per Fogh.

Der er en frygt for, at opbremsnin­gen på det amerikansk­e marked bliver vaesentlig­t kraftigere end det, Pandora forventer, og at en tilbageven­den til normalen med god vaekst i Europa ikke vil kunne opveje tilbagegan­gen i USA.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark