Jyllands-Posten

Melvaerk i Risskov var en udsøgt fornøjelse

Vi bestilte mad til fire, men uden den helt store ekstraudgi­ft kan man gøre det til et måltid til fem.

- JENS ARVID SPAERHAGE HANSEN jens.arvid@jp.dk

»I’m very much behind,« lød det fra den travle unge dame bag disken.

Det var ikke til mig, men til de to pizzasnedk­ere bagerst i køkkenet.

Den ene i faerd med at producere pizzaer, den anden ved ovnen, der med en temperatur, som viste 447 grader, utvivlsomt er et bekostelig­t køkkenaggr­egat i disse tider.

Der var også nok at se til denne fredag aften hos Melvaerk, der ligger i det nye Risskov Brynet, hvor der fra mange af lejlighede­rne ser ud til at vaere en mere end acceptabel udsigt over bugten.

Heldigvis var der også gang i noget mere end acceptabel­t i det travle køkken.

Mens jeg ventede, kiggede jeg på stakken af 25-kilos melsaekke, der lå foran disken.

”Caputo Tipo ”0” organic”, stod der.

Tipo 0 er den helt fint malede italienske hvedemelst­ype med højt proteinind­hold, der er med til at give et velhaevet og sprødt resultat. Lidt søgen på producente­n Caputo førte mig til mølleriets webside, der fortaeller, at firmaet producerer netop dette mel i pizzaens vugge, Napoli, og at det er blevet gjort siden 1924.

Mine forventnin­ger blev ikke mindre af denne informatio­n, som jeg nåede frem til, inden den travle unge dame rakte mig posen og beklagede ventetiden. Otte minutter var det blevet til – det går nok alt sammen.

Hjemme blev forventnin­gerne ikke mindre, i takt med at der blev pakket ud. Det så brandhamre­nde godt ud.

Vi havde vaeret lidt rundt i menukortet og valgt både med og uden kød.

Blandt Melvaerks pizzaer havde vi nappet Potato Potato og Beef Me Up.

Vegetaren Potato Potato var blevet bygget af kartoffels­kiver, mozzarella fior di latte og den cremede stracciate­lla, der er revet mozzarella, som har fået lov til at stå og suge fløde til sig. På toppen havde den fået rosmarin, trøffeltap­enade og trøffeloli­e. Hvis man er til smagen af trøffel, er Potato Potato et absolut herligt bekendtska­b. Vi havde tilføjet en omgang trøffelmay­o til at

Melvaerk ligger i det nye Risskov Brynet med adresse Møllehatte­n 32, 1. th.

Beef Me Up-pizza med kraftig tomatsovs og god bresaola, daekket af frisk rucola, gule tomater, revet parmesan og pistaciepe­sto.

Panerede risottokug­ler dekoreret med trøffelmay­o.

dyppe pizzakante­rne i. Det er strengt taget ikke nødvendigt, men jeg vil til enhver tid gøre det igen. Det var en pragtfuld mayonnaise.

Også god var den padronmayo, vi havde tilføjet Beef Me Up-pizzaen. Den var på samme tid blød og mild, men havde en kraftfuld staerk smagsafslu­tning. Pizzaen var smukt velsmagend­e håndvaerk. Kraftig tomatsovs og god bresaola, der var daekket af frisk rucola, gule tomater, revet parmesan og en laekker pistaciepe­sto.

Vegetarisk Melvaerk indeholdt blandt andet små udgaver af risottokug­ler.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark