Jyllands-Posten

Ingen bløde knae hos back, der flere gange ”spiste” en af verdens bedste angribere

Søndag aften var der staerke praestatio­ner hele vejen rundt på det danske landshold, der endnu engang slog de franske verdensmes­tre.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

4-0 skreg tilskuerne i Parken. Men det blev trods alt ”kun” til en dansk 2-0-sejr over Frankrig.

Godt nok manglede Frankrig et helt hold på grund af skader og var uden profiler som Hugo Lloris, N’Golo Kante og Karim Benzema, men der var alligevel drysset verdenskla­sse ud over den franske startopsti­lling med løs hånd.

Danmark var bedre hele vejen rundt.

Sådan bedømmer vi danskernes indsats:

Kasper Schmeichel 8

Havde et par gode redninger før pausen, men han gav også en farlig returbold vaek. I anden halvleg var han på plads flere gange, og der var flere af de store imellem. Tøvede for meget på en fransk stikning, men reddede det hele selv med en gymnastisk benparade.

Rasmus Nissen Kristensen 7

Danmark var fra kampens start sat op i en 4-4-2-formation, og i den opstilling var der blevet plads til Rasmus Nissen Kristensen som højre back. Her stod han ofte over for en af verdens farligste angribere i Paris SG-stjernen Kylian Mbappe. Det var åbenbart ikke noget, som gav den danske back bløde knae. Tvaertimod blev der tacklet igennem og flere gange blev verdensstj­ernen ”spist” af Brande-drengen. Var bedre defensivt end offensivt, hvor der kom for lidt guld og for mange fejl.

Joachim Andersen 7

For anden kamp i traek var Premier League-spilleren i startopsti­llingen, hvor han i det centrale midterfors­var skulle forsøge at holde styr på de franske angribere. God til at bruge sin fysik i duellerne. Fik også kastet sig i rette tid og stoppet en farlig fransk kontra. Havde ikke meget held med sine diagonalaf­leveringer.

Andreas Christense­n 7

Han får ikke fuld spilletid i Barcelona, men til gengaeld har han erobret noget, der ligner en stamplads på landsholde­t. Denne gang som en del af en central forsvarsdu­o med Joachim Andersen. Det så meget solidt ud. Også rolig med bolden, hvor han ikke bare høvlede den langt vaek. Var lige ved at koste et mål med et farligt boldtab.

Joakim Maehle 7

Den målfarlige venstrebac­k var taet på at score to gange før pausen. Først var han centimeter fra et dumt selvmål, da han helkiksede en clearing foran eget mål. Senere var han opmaerksom i den anden ende, da han fulgte op på en skaev dansk afslutning. Løftede sig imod slutningen af kampen, men der var også for mange småfejl.

Pierre-Emile Højbjerg 7

Han spiller hver eneste gang for Tottenham, og han gør ofte det samme på landsholde­t, hvor han knokler på den centrale midtbane. Han var virkelig god på den defensive midtbane, hvor han sugede boldene til sig og trillede dem videre til naeste røde mand.

Christian Eriksen 8

Var denne gang skubbet ind i en central offensiv rolle i et 4-3-3-system. Det passede ham saerdeles godt, og han fandt pladsen til at slå de farlige aflevering­er. Han splittede Frankrigs defensiv med en god bold til Damsgaard, der hurtigt blev vekslet til 1-0-målet. Det var også ham, der slog hjørnespar­ket ved 2-0-målet.

Thomas Delaney 7

På sin gamle hjemmebane i Parken fik Thomas Delaney endnu en startplads. Han var solid i defensiven og farligste mand på dødbolde, og hele tre gange før pausen fik han sat hovedet på et hjørnespar­k. Advarsel for at stoppe Kylian Mbappe med ulovlige midler.

Andreas Skov Olsen 7

Kantspille­ren havde taget de hurtige støvler på, og han udfodrede konstant. En af de bedste aktioner før pausen var en vild taemning på et missil fra Christian Eriksen.

Laekkert så det ud, men afslutning­en blev snuppet på stregen og for øvrigt var der også offside. Det var der ikke, da han hamrede bolden ind til 2-0 fra kanten af feltet. Havde et giftigt stormløb, men faldt ud af kampen efter pausen.

Kasper Dolberg 7

Fik chancen fra start helt på toppen efter kun et par minutter imod Kroatien, og han greb den. Åbnede med en god bolderobri­ng, og det blev ikke den sidste. Perfekt timing, da han gled ind i aflevering­en fra Mikkel

Damsgaard og stemplede det første danske mål ind. Lavede flere gode detaljer, men også nogle løse indslag.

Mikkel Damsgaard 6

Han har kaempet med at finde storformen og levere på det niveau, som vaeltede alt under EM-slutrunden. Fik en sløj start med fire boldtab i den første halve time. Men pludselig var han der alligevel med en spids inderside ind til Kasper Dolberg, og så stod det 1-0.

Rasmus Højlund 5

Fik en halv time på banen i stedet for Dolberg. Fik vist, at han fysisk står distancen. Men havde svaert ved at holde på bolden som opspilssta­tion. Fik også en advarsel for et klodset frispark.

Jesper Lindstrøm 6

Fik en halv time i stedet Damsgaard på kanten og var i flere omgange god til at holde på bolden, men nåede ikke selv at blive farlig for alvor.

Han (Pierre-Emile Højbjerg) spiller hver eneste gang for Tottenham, og han gør ofte det samme på landsholde­t, hvor han knokler på den centrale midtbane.

Martin Braithwait­e UB Simon Kjaer UB Alexander Bah UB

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark