Jyllands-Posten

Betjent har ny mission inden for murene

Han var formand for Politiforb­undet i syv år – en meget aktiv en af slagsen. Nu er han områdechef i Kriminalfo­rsorgen.

-

Han var i mange år Politiforb­undets ansigt udadtil og stillede velvilligt op i medierne for at udtale sig om alt fra nye politiskol­er og arbejdsvil­kår for betjente til behovet for mere politi på gaden – og også i de svaere sager, hvor kolleger havde mistet livet i tjenesten.

Formandspo­sten i Politiforb­undet var kraevende og i døgndrift for Claus Oxfeldt, og det var en medvirkend­e årsag til, at den garvede betjent og fagforenin­gsmand valgte at takke af i 2020.

Han gik til en stilling som områdechef for sikkerhed i

Arkivfoto: Jens Dresling

Kriminalfo­rsorgen Hovedstade­n, der driver faengsler og arresthuse i København, Nordsjaell­and, på Bornholm og Faerøerne.

En beslutning, han ikke fortryder, og som har sendt ham på en ny mission.

»Det er vanvittigt spaendende. Det er politiarbe­jde bare inden for murene,« siger Claus Oxfeldt.

»Men jeg er blevet overrasket over, hvor lidt politi og kriminalfo­rsorg bruger hinanden. Så det er blevet en målsaetnin­g for mig at få et endnu taettere samarbejde mellem politi og kriminalfo­rsorgen til gavn for begge parter,« siger han.

Som forbundsfo­rmand savnede Claus Oxfeldt også at vaere taettere på politiarbe­jdet og de store kriminalsa­ger frem for at tale politik.

Men samtidig kan han også godt savne intensitet­en ved at skulle vaere på og praestere for eksempel i et direkte tv-interview.

Claus Oxfeldt er passionere­t og går all in på det meste, han foretager sig.

» Som ung spillede jeg bordtennis på et rimeligt højt niveau og var blandt andet på juniorland­sholdet, så hele mit ungdomsliv gik naermest med at spille bordtennis,« fortaeller han.

»I dag spiller jeg golf i min fritid og går sgu også alt for meget op i det. Jeg kan godt tage mig selv i at vaere for ambitiøs, og så må jeg indimellem sige til mig selv: ”Slap nu af”,« siger han.

Claus Oxfeldt tog som ung studentere­ksamen og uddannede sig til elektriker, men startede umiddelbar­t efter sin uddannelse på Politiskol­en.

I alt blev til det 35 år i politiets tjeneste. De første år som politiassi­stent i kriminalpo­litiet, siden uddannelse­sleder ved Station 1 i København, formand for Station City og formand for Københavns Politifore­ning.

I 2013 blev han valgt som forbundsfo­rmand i Politiforb­undet, hvor han sad indtil udgangen af 2020.

Claus Oxfeldt er gift og far til to døtre fra et tidligere aegteskab samt en bonussøn.

Claus Oxfeldt, tidl politiform­and, områdechef, Køge

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark