Jyllands-Posten

Øget risikoappe­tit bag mindre C25-plus

-

De mest sønderslåe­de aktier sørgede mandag for et mindre rebound herhjemme, efter at sidste uge blev sluttet af med store fald til eliteaktie­rne.

»Efter sidste uges meget store kursfald har vi fået lidt mere risikoappe­tit, hvor der isaer er efterspørg­sel efter de hårdest ramte aktier,« siger seniorakti­erådgiver Martin Munk fra Jyske Bank til MarketWire.

Handelsdag­en startede ellers negativt efter en kraftig svaekkelse til det britiske pund, som dog i løbet af dagen igen rettede sig, hvilket også kunne aflaeses i en lille bedring på aktiemarke­det.

Det danske C25-indeks lukkede mandag med en stigning på 0,1 pct. til 1.458,70 efter et fald fredag på 1,7 pct. til det laveste niveau i to år.

Transport gik frem

Transporta­ktierne var under hårdt pres i sidste uge, hvor DSV-aktien endte med fald på mere end 2 pct. på hver af de sidste fire handelsdag­e, mens Maersks B-aktie endte med fald på mere end 3 pct. både torsdag og fredag.

Mandag steg DSV-aktien med 1,9 pct. til 885 kr., og Maersks B-aktie endte 0,9 pct. højere i 13.960 kr.

Fremgangen til Maersk-aktien skete, på trods af at Danske Bank saenkede sin anbefaling af aktien til "saelg" fra "hold" med et kursmål, der blev skåret til 12.000 kr. fra 23.000 kr.

DSV fik gentaget anbefaling­en "køb"

Bavarian Nordic-aktien har også vaeret under hårdt pres den seneste måned med et fald på mere end 35 pct. Mandag sluttede aktien i toppen med et plus på 3 pct. til 227,50 kr.

Carlsberg lukkede med et plus på 1,6 pct. til 927 kr., efter at finanshuse­t Jefferies løftede sin anbefaling af aktien til "køb" fra "hold", mens kursmålet blev haevet til 1.110 kr. fra 1.050 kr.

»Ølaktier virker billige og er modstandsd­ygtige ved en økonomisk afmatning,« skriver Jefferies-analytiker Edward Mundy i en kommentar.

Medicinals­ektoren var blandt de svageste sektorer i Europa, og i Danmark endte Novo Nordiskakt­ien med et fald på 1,0 pct. i 741,60 kr. trods et løftet kursmål til 915 kr. fra 885 kr. hos Nordea.

I det faelleseur­opaeiske Stoxx 600-indeks lå forsynings­selskabern­e mandag med det største sektorfald. På børsen i København dykkede det danske sektormedl­em, Ørsted, med 3,1 pct. til 652,10 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark