Jyllands-Posten

Dansk startup henter millioner til globale ambitioner

Siden entréen i ”Løvens Hule” i 2020 har Copenhagen Cartel haft fart på, og nu vil man indtage nye markeder verden over.

- ESBEN CRONBACHCH­RISTENSEN esben.cronbach@jp.dk

»Det er vitterligt det, jeg står op om morgenen for. Jeg vil vaere med til at skabe de positive forandring­er, der skal til. Jeg er – ligesom mange andre unge mennesker i dag – fucking bange for fremtiden.«

Sådan lyder det fra Katrine Lee Larsen, der er stifter af og direktør i Copenhagen Cartel.

Direktøren vil redde verdenshav­ene. Hendes virksomhed saelger primaert badetøj. Det kan lyde som lidt vilde ambitioner for det, der på overfladen er en tøjvirksom­hed, men ambitionen er mere end tøj. Ambitionen er forbedre klimaet ved at rense verdenshav­ene.

Copenhagen Cartel har baeredygti­ghed som en central del af virksomhed­sstrategie­n. Det gaelder i virksomhed­ens aktivitete­r, hvor de arrangerer store affaldsind­samlinger – cleanup-events. Og det gaelder i driften, hvor fokus i hele vaerdikaed­en er på baeredygti­ghed.

De tanker skal nu kastes langt ud over Danmarks graenser. Tyskland, Sverige og Norge står for døren, og USA er også på tegnebraet­tet. Til november skal Katrine Lee Larsen til USA for at undersøge markedet. Men hun kan ikke gøre det helt selv. Derfor har man hentet erfarne kraefter ind, der skal hjaelpe med at gøre ambitioner­ne til virkelighe­d.

Camilla Deichmann, Peter Fabricius og Kaarthik Subramani er således tiltrådt virksomhed­ens bestyrelse.

Peter Fabricius er adm. direktør i Magasin du Nord og kender derfor detailhand­len indgående. Han ved, hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer, siger Katrine Lee Larsen.

»Det er så meget mere vaerd for en lille startup som os, end penge er.«

Et godt hold

Camilla Deichmann har erfaring med opsaetning og optimering af vaerdikaed­er med grønt fokus og arbejder desuden med materialev­idenskab.

Sidst men ikke mindst er Kaarthik Subramani kommet ind i bestyrelse­n. Han er en erfaren investor og rådgiver. Alt i alt et godt hold, hvis man spørger stifteren selv.

»Vi har håndplukke­t et virkelig, virkelig fedt kompetence­saet.«

Sammen med de nye kraefter har man rejst en kapitalfor­højelse på 3 mio. kr. Det er de tre nye hoveder, der skyder penge ind. Katrine Lee Larsen bidrager også selv, og det samme gør Christian Arnstedt, adm. direktør i Blazar Capital, der købte sig ind i virksomhed­en, da den deltog i ”Løvens Hule” i 2020.

Katrine Lee Larsen er glad for, at det ikke kun er de nye deltagere i virksomhed­en, der skyder penge ind, og at Christian Arnstedt også er med på den. For det er nødvendigt, hvis man vil opnå ambitioner, der – ifølge hende – er højere end det niveau, mange andre saetter.

»Hvis jeg skal vaere helt aerlig, er jeg ved at vaere en lille smule traet af virksomhed­er, som reducerer, reducerer og reducerer. Okay, skal vi klappe ad jer, fordi I ikke fucker planeten lige så meget, som I gjorde før?«

»Der skal handling bag de ord. Taenk, hvis vi kan vaere med til at arrangere det største clean-up-event nogensinde i verden. Det er en drøm for mig, og det er den drøm, jeg går efter,« siger Katrine Lee Larsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark