Jyllands-Posten

Thomas Borgens advokatreg­ning løber op i 16 mio. kr.

Thomas Borgen vil tro, at Danske Bank betaler hans sagsomkost­ninger, og han ved ifølge eget udsagn ikke, om han er daekket af en forsikring mod et krav på 2,5 mia. kr.

- KRISTOFFER BRAHM kristoffer.brahm@finans.dk

Det har indtil videre kostet 16 mio.kr. at forsvare Danske Banks tidligere topchef Thomas Borgen i et søgsmål på 2,5 mia. kr. om hvidvasksa­gen i Estland.

Det kom frem til sidst på et daglangt retsmøde, hvor Thomas Borgen var indkaldt til at afgive forklaring.

Men hvis man skal tage den tidligere topchefs forklaring til troende, ved han ikke, hvem der betaler den regning.

Sagsøgerne­s advokat, Kasper Westberg fra advokathus­et Elmann, sluttede dagen af med at stille spørgsmål om Borgens sagsomkost­ninger og forsikring­sdaekning.

Din advokat har i et omkostning­sindlaeg til retten oplyst, at du har afholdt ca. 16. mio. kr. til advokatbis­tand. Har du betalt det til dine advokater?

»Jeg har ikke betalt mine advokater,« svarede Thomas Borgen.

Hvem har så, ville sagsøgerne­s advokat vide?

»Jeg vil tro, at det er Danske Bank,« sagde Thomas Borgen.

Men ikke nok med at han tilsynelad­ende ikke definitivt ved, hvem der betaler hans advokatreg­ninger.

Thomas Borgen lod også forstå, at han ikke ved, om han er daekket af en forsikring, hvis han ender med at blive dømt til at betale de 2,5 mia. kr. til de 74 investorer, der har sagsøgt ham.

Det kom frem, da sagsøgerne­s advokat, Kasper Westberg, oplyste, at Borgens advokater har argumenter­et for, at et eventuelt erstatning­sansvar skal nedsaettes til et beløb svarende til det maksimale beløb i Danske Banks ansvarsfor­sikring.

Det kaldes også en DLIforsikr­ing (directors liability insurance - red.).

Jeg har ikke betalt mine advokater. THOMAS BORGEN, TIDLIGERE ADM. DIREKTØR I DANSKE BANK

Er du omfattet af en DLIforsikr­ing?

»Jeg henviser til processkri­ften fra advokaten,« svarede Borgen.

Det svar tilfredsst­illede ikke en af sagens tre dommere, Ulrik Finn Jørgensen. Ifølge ham havde spørgsmåle­t en karakter, så det kunne besvares.

Herefter svarede Borgen: »Det husker jeg ikke.«

Du husker ikke, om du har en forsikring­sdaekning heller ikke en sum, spurgte Kasper Westberg?

»Nej. I hvert fald ikke det sidste,« lød det fra Borgen.

Danske Bank oplyser, at den ikke har nogen kommentar til en igangvaere­nde retssag.

bliver i Irland, ved den ikke.

»Da vi flyttede, talte vi meget om, hvorvidt vi skulle saelge huset, men det endte med, at vi lejede det ud, så vi holder en bagdør åben for at kunne flytte hjem igen. Men vi har først lige taget hul på vores udlandseve­ntyr, og det er en beslutning, vi bestemt ikke har fortrudt, så jeg er sikker på, vi bliver her en årraekke,« siger Casper Walker.

Tydelig arv fra vikingerne

Han peger på, at der faktisk er taette bånd mellem Irland og Danmark. Det skyldes blandt andet vikingerne, som har sat deres tydelige aftryk på det irske samfund – endda i så høj grad, at der i det gaeliske sprog stadig findes danske ord, som stammer helt tilbage fra vikingetid­en.

Dengang for mange år siden var vikingerne frygtede, men sådan er forholdet til danske tilflytter­e heldigvis ikke i dag, og faktisk er Dublin en meget internatio­nal by med ganske mange expats fra en lang raekke lande. Det skyldes blandt andet, at økonomien er i fremgang, og at erhvervskl­imaet er godt, forklarer Casper Walker.

»Samtidig har mange engelske virksomhed­er efter brexit flyttet deres hovedsaede til Irland. Det betyder, at der er stor efterspørg­sel på både boliger og skoleplads­er, men alt er faldet på plads for os, så nu glaeder vi os til for alvor at opleve Irland, for der er virkelig meget smukt herovre,« slutter han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark