Jyllands-Posten

Det rigtige jobtilbud i Dublin var vaerd at vente flere år på

Gennem en årraekke havde Casper Walker overvejet at tage et job i udlandet. Men det var først i februar, det rigtige jobtilbud kom.

- HENRIK MALMGREEN finans@finans.dk

Tanken om at flytte til udlandet havde rumsteret i hovedet på 44-årige Casper Walker og hans kone, Camilla Fahrenholt­z Walker, gennem nogle år, men dels var det rigtige jobtilbud aldrig dukket op, dels syntes de ikke, at timingen indtil da var optimal.

Men da muligheden for at flytte til Dublin i Irland bød sig i starten af 2022, slog de til, så i februar blev flyttekass­erne pakket, og huset i Allerød blev lejet ud.

Sammen med sin kone, parrets to børn på 10 og 12 år og deres hund bor Casper Walker nu i landsbyen Malahide uden for Dublin. Her har han fået muligheden for at arbejde som marketing- og salgsansva­rlig for Novo Nordisks behandling­er inden for diabetes, vaekstfors­tyrrelser og haemofili på det irske marked.

Tidligere blev det irske marked i Novo Nordisk styret fra Storbritan­nien, men ønsket om et øget fokus fik koncernen til at etablere et selvstaend­igt dattersels­kab i Dublin, hvor Casper Walker i dag arbejder som business unit director.

Cirka 250.000 irlaendere lever med diabetes, og omtrent halvdelen af dem modtager ikke den påkraevede behandling. Det er derfor et spaendende og udfordrend­e job, Casper Walker har sagt ja til.

»Inden jeg fik jobbet i Dublin, havde jeg arbejdet syv år med marketing og digital business developmen­t i det danske hovedkvart­er. Min karriere startede dog som saelger af insulin for et fransk medicinals­elskab i Danmark, der er en af vores konkurrent­er,« forklarer Casper Walker og fortsaette­r:

»Det var en laererig periode, og det gik så godt, at jeg på et tidspunkt blev kåret til årets saelger i Danmark. Det gav mod på mere, og jeg søgte senere ind til Novo Nordisk.«

Eventyret er kun begyndt

Selv om han kun har boet i Irland godt at halvt års tid, tøver han ikke med at sige, at både han og familien allerede er faldet godt til.

Han har oplevet, at den irske mentalitet og ikke mindst humor minder om den danske, og i Malahide er der et staerkt socialt netvaerk, som betyder, at såvel han som Camilla Fahrenholt­z Walker samt børnene, Isabella og Rosemarie, allerede har fået en god og stor vennekreds.

»Begge vores piger er begyndt at spille gaelisk fodbold, som er en blanding af håndbold, fodbold og rugby. Det synes de er maegtig sjovt, og så er der ydermere den fordel, at klublokale­t ligger ved en af de lokale pubber, så når jeg skal hente pigerne fra traening, kan man jo naesten ikke undslå sig for at drikke en pint sammen med de lokale,« siger Casper Walker med et smil.

Da parret praesenter­ede idéen om at flytte til Irland for deres døtre, var der først lidt murren i krogene, men det aendrede sig hurtigt, da de begyndte i den lokale skole i Malahide, og ifølge Casper Walker er de nu meget tilfredse, mens Camilla Fahrenholt­z Walker lige nu nyder muligheden for mere tid sammen med børnene.

Der er ikke sat nogen udløbsdato på Caspers Walkers job, så hvor laenge familien

Da vi flyttede, talte vi meget om, hvorvidt vi skulle saelge huset, men det endte med, at vi lejede det ud, så vi holder en bagdør åben for at kunne flytte hjem igen. CASPER WALKER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark