Jyllands-Posten

»Det var sjovt at arbejde et sted med stor betydning for samfundet«

Anders Blauenfeld­t, teknologid­irektør i Verisure Group, forsvor engang, at han skulle komme til at arbejde i store koncerner. Siden blev han ansat i TDC og TV 2.

- JESPER KILDEBOGAA­RD jesper.kildebogaa­rd@finans.dk

To temaer har vaeret stabile i Anders Blauenfeld­ts tilvaerels­e: teknologi og traekbasun i henholdsvi­s hans arbejdsliv og privatliv.

Faktisk uddannede han sig inden for begge dele, da det var for svaert at vaelge. Først var det Danmarks Tekniske Universite­t, der trak. Men efter to år som ingeniørst­uderende begyndte han på musikviden­skab.

»Det var to forskellig­e sider af mig, og jeg var splittet. Jeg fik lov at prøve, og det er jeg ekstremt glad for,« siger Anders Blauenfeld­t.

»Det var nogle fantastisk­e år omgivet af kreative mennesker. Men jeg blev også meget afklaret med, at musikken ikke skulle vaere mit arbejdsliv.«

I stedet blev ingeniørst­udierne faerdiggjo­rt med et speciale om video-streaming via internette­t med en mastergrad fra London om interaktiv­e medier oveni.

Undervejs havde han som studerende fået et fuldtidsjo­b med lederansva­r i itbranchen, og i 1999 sprang Anders Blauenfeld­t ud som ivaerksaet­ter med Dipcard, som stod bag et internetba­seret postkort. Men så kom dotcomkris­en, og investorer­ne trak sig.

I stedet blev han techkonsul­ent med arbejde for TV 2 og TDC, og han endte naermest ved et uheld med at blive fastansat i TDC, fordi et projekt udviklede sig.

»Jeg havde forsvoret, at jeg skulle arbejde i en stor koncern,« siger han.

»Jeg kom ud af startupver­denen og kunne ikke se mig selv i en corporate karriere. Men det var rigtig sjovt at skifte fra 12 til 12.000 kolleger og arbejde et sted med stor betydning for samfundet.«

Var 12 år i TDC

Efter nogle år med TDC i Oman gik karrieren videre til TDC Kabel-tv. Her kunne han arbejde videre med konceptet om at sende tv-signalet via internette­t:

»Vi var tidligt ude, så vi prøvede en del forskellig­t, og det var bestemt ikke alting, vi lykkedes med.«

»Det er svaert at forestille sig, men dengang var det jo banebryden­de at sende tvsignaler­ne til computersk­aerme.«

Det blev til 12 år i TDC, før en lille, hurtigtvok­sende startup kaldte. Mofibo havde kastet sig over digitale bøger på abonnement.

»Jeg kom om bord, et halvt år efter at Mofibo blev startet, og jeg overtog to medarbejde­re. Den ene sagde selv op, den anden sagde jeg op. Så man kan godt sige, at jeg startede fra scratch,« siger Anders Blauenfeld­t, der bor i Hillerød med sin kone og tre børn.

I de følgende år var han med til at bygge Mofibo op og skiftede kort tid før, at selskabet blev købt af svenske Storytel.

Han blev headhuntet til TV 2 som digital direktør, blandt andet med ansvar for at få sat gang i satsningen på streaming med TV 2 Play.

»Det var nogle meget transforme­rende år for TV 2,« siger han.

Laegger store planer

Han peger på, at det digitale gik fra at vaere noget, der skete på toppen af kerneprodu­ktet, til i stedet at vaere kerneprodu­ktet.

»Som ung studerende skrev jeg om video on demand, men ingen troede dengang, at udviklinge­n ville tage mere end 20 år. Til gengaeld undervurde­rede man måske, hvor stor betydning det fik, da det så kom.«

Anders Blauenfeld­t forlod TV 2 i 2020. Han var blandt andet uenig i, hvordan udviklinge­n af TV 2 Play skulle foregå. Siden 2021 har han vaeret teknologid­irektør i Verisure Group med kontor i Malmø.

Musikinter­essen og traekbasun­en blev aldrig lagt på hylden. I 1990’erne var Anders Blauenfeld­t ofte ude at spille med funkbandet Out of Season.

»Vi mødes ofte og laegger store planer om nye turnéer, uden at der sker det store. Men det aendrer ikke på, at vi hygger os utrolig meget sammen,« fastslår han.

 ?? ?? Anders Blauenfeld­t arbejder i Verisure Group i Malmø, hvor billedet er taget.
Foto: Gregers Tycho
Anders Blauenfeld­t arbejder i Verisure Group i Malmø, hvor billedet er taget. Foto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark