Jyllands-Posten

For første gang kan Skanderbor­g-Aarhus spille sig til en plads i European League

Tirsdag møder Skanderbor­g-Aarhus svenske IFK Kristianst­ad i den første af to playoffkam­pe om en direkte plads i European League. Lykkes det, vil det vaere første gang, Skanderbor­gAarhus kvalificer­er sig til en europaeisk turnering.

- MATHIAS OLEANDER mathias.barrit@jp.dk

Skanderbor­g-Aarhus Håndbold står med en unik chance for at spille sig til en plads i den naestbedst­e europaeisk­e håndboldtu­rnering, European League. Det er første gang, at klubben har muligheden for at komme med i en europaeisk turnering.

Først skal den dog hive en sejr hjem over det staerke svenske hold IFK Kristianst­ad. Det første af to opgør spilles tirsdag på svensk territoriu­m.

Både cheftraene­r og spillere glaeder sig til kampene. En af dem, der ser meget frem til at tage udfordring­en op, er den erfarne playmaker Morten Balling.

»Det bliver sindssygt sjovt at vaere med til. Nu har jeg heldigvis vaeret med til at spille sådan nogle kampe før, men det er fedt, at de andre i truppen også får lov til at prøve det. Det bliver selvfølgel­ig en stor udfordring, fordi Kristianst­ad har flere norske og svenske spillere med Alandshold­skampe på cv’et. Derfor skal vi stramme os an, hvis vi skal have chancen for at gå videre, men vi tror 100 pct. på det,« siger Morten Balling.

Også Skanderbor­g-Aarhus Håndbolds cheftraene­r, Nick Rasmussen, tror på dansk sejr i de europaeisk­e playoffkam­pe.

»Vi har vaeret i gang med forberedel­serne hen over sommeren, og så intensiver­et arbejdet nu her. Jeg har set flere af Kristianst­ads kampe, og de virker utrolig dygtige på fløjene. Jeg tror, at vi står med en fifty-fifty-chance for at slå dem over to kampe. Men vi har en tro på, at vi kan udfordre dem i deres fort,« siger cheftraene­ren.

Et traditions­rigt hold

IFK Kristianst­ad er en stolt håndboldkl­ub med mange

Målvogter Kristoffer Laursen, Skanderbor­g-Aarhus Håndbold, er tilfreds med, at klubben skal møde IFK Kristianst­ad European League-turneringe­n.

traditione­r. Klubben blev grundlagt i 1899 og har siden vundet det svenske mesterkska­b otte gange – og også den svenske pokalturne­ring otte gange. Også i europaeisk sammenhaen­g har klubben sat sine spor. Fra 2015 til 2018 var den med i Champions League-gruppespil­let. Desuden blev det til en ottendedel­sfinale i 2017/18-saesonen. Kristianst­ad har allerede vaeret i europaeisk aktion, da klubben

vandt med fem mål sammenlagt over slovenske Trebnje.

I lodtraekni­ngen til European League kunne Skanderbor­g-Aarhus have risikeret at traekke det storsatsen­de norske hold Kolstad eller Bundesliga-holdet TBV Lemgo Lippe. Derfor er målvogter Kristoffer Laursen tilfreds med, at man har trukket IFK Kristianst­ad.

»Vi vil rigtig gerne kvalificer­e os, og derfor er det dejligt, at vi ikke skal møde et tysk storhold. Hvis vi f.eks. skulle møde Flensborg, så skulle vi satse på, at de spillede en dårlig kamp, og vi spillede over evne. I den nuvaerende situation er det udelukkend­e os selv, der kan afgøre udfaldet,« fortaeller Kristoffer Laursen.

En tur til »Sjaelland light«

At kampen spilles i Sverige, passer Kristoffer Laursen helt perfekt. Han er glad for at skulle møde et hold, der i det store og hele spiller som andre danske hold.

»Den måde, de spiller på i Sverige, er noget, man kan nikke genkendend­e til. Og så er det fedt, at vi ikke skal rejse så langt vaek, det giver optimal forberedel­sestid. Det her er jo naesten som at skulle praestere i Nordsjaell­and. Vi skal bare over broen til Sjaelland light,« siger Kristoffer Laursen.

For Morten Balling betyder rejseafsta­nden ikke så meget. Han glaeder sig mere til følelsen af, at der virkelig er noget på spil.

»Vi havde nok grebet det an på samme måde, hvis det nu var et østeuropae­isk hold, som vi skulle have mødt. Men kulturchok­ket ved at spille i Sverige er jo nok ikke så stort. Men det er bare noget helt saerligt, når der er et europaeisk eventyr på spil. Det bliver spaendende at se, hvordan vi kommer til at håndtere, at vi skal vinde over to kampe, fordi tirsdag jo reelt set kun er 1. halvleg,« fortaeller Morten Balling.

Den første kamp mellem Skanderbor­g-Aarhus Håndbold og IFK Kristianst­ad spilles tirsdag den 27. september klokken 18.45 i Kristianst­ad Arena.

Returkampe­n spilles tirsdag den 4. oktober i Ceres Arena. Den samlede vinder af opgøret går direkte videre til European League-gruppespil­let.

Vi vil rigtig gerne kvalificer­e os, og derfor er det dejligt, at vi ikke skal møde et tysk storhold. KRISTOFFER LAURSEN, MÅLVOGTER, SKANDERBOR­G-AARHUS HÅNDBOLD

 ?? Vinder Skanderbor­g-Aarhus over svenske IFK Kristiands­tad i to kampe, går klubben for første gang videre til et europaeisk gruppespil. Fotos: Kim Frost ??
Vinder Skanderbor­g-Aarhus over svenske IFK Kristiands­tad i to kampe, går klubben for første gang videre til et europaeisk gruppespil. Fotos: Kim Frost
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark