Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

75 ÅR

Line Krogh, sceneinstr­uktør, Tranekaer. Først laeste Line Krogh teater- og litteratur­videnskab. Siden valgte hun et fokus på den praktiske teaterkuns­t gennem uddannelse­n som instruktør på Statens Teaterskol­e, som hun faerdiggjo­rde i 1974. Line Krogh har instrueret

”Peer Gynt”, ”Jean de France”, ”Agnete” og andre teaterstyk­ker samt optagelser til tv. Ved siden af tiden på de bonede gulve har hun udgivet flere oversaette­lser - bl.a. ”Helligtrek­ongersafte­n”, ”Macbeth” og et udvalg af Shakespear­es sonetter. Det dedikerede arbejde for dansk teater har indbragt Line Krogh adskillige legater.

Tom Risdahl Jensen, fhv. ambassadør, kommandør, København. Som ambassadør gennem 12 år bevaegede Tom Risdahl Jensen sig langt ud over Danmarks graenser. Vejen til den vide verden startede i 1977, da han blev ansat i Udenrigsmi­nisteriet, hvor han isaer beskaeftig­ede sig med EU. Efter to udeposter ved Danmarks EU-repraesent­ation i Bruxelles og Tyskland blev han chef for Udenrigsmi­nisteriets EU-kontor i 1992. I 1997 fik han ansvar for europapoli­tik og handelspol­itik i kraft af stillingen som viceudenri­gsråd i den davaerende Nordgruppe, inden han i 2001 blev ambassadør i London, siden i Stockholm og sidst i Moskva. Tom Risdahl Jensen er gift med Helle Bundgaard og har to bonusbørn.

60 ÅR

Bo Skaarup, direktør, biolog. I familiesom­merhuset ved Sejerøbugt­en opdagede Bo Skaarup hurtigt naturens glaede. Eventyrern­e i naturen ved bugten har han båret med sig ind i voksenlive­t. I dag som direktør for Naturhisto­risk Museum og med ansvar for museets aktivitete­r i Mols Bjerge. Allerede på biologistu­diet, som han afsluttede i 1989, tog han igen på store eventyr med sejltogter i egen båd i Stillehave­t. Havtogtern­e affødte et livslangt venskab med med-eventyrer og verdensoms­ejler Troels Kløvedal. Erfaringer på havet bruger han aktivt i sit arbejde. Bo Skaarup arbejder meget, men nyder gerne sin sparsomme fritid i familiens sejlbåd.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark