Jyllands-Posten

Zetlands nye medlemmer vil ikke betale så meget som tidligere

På bundlinjen fik Zetland mindre ud af årets ambassadør­kampagne, selv om det lykkedes mediet at rekruttere flere abonnenter end i 2021.

- RENE DEICHGRAEB­ER rene.deichgraeb­er@jp.dk

Den økonomiske krise kan aflaeses direkte i brugernes betalingsv­illighed hos landets mest hypede medie.

Selv om Zetland for få dage siden glaedede sig over at have rekruttere­t 5.000 abonnenter via en ambassadør­kampagne, afslører tallene, at de nye medlemmer bogstaveli­gt talt saetter mindre pris på produktet, end det var tilfaeldet i en tilsvarend­e kampagne i efteråret 2021.

Dengang valgte de 4.800 hvervede abonnenter i snit at betale 55 kr. for at have adgang til mediet i en måned, mens de 5.039 nye navne i denne omgang nøjes med 51 kr. På bundlinjen har Zetland derfor fået mindre ud af anstrengel­serne – omtrent 257.000 kr. i 2022 mod 264.000 kr. i 2021 – selv om kampagnen altså har tiltrukket flere medlemmer.

Faldet i vaelg selv-prisen tillaegger direktør Tav Klitgaard dog ikke den store betydning, for i hans optik skyldes det omstaendig­heder, der intet har at gøre med brugernes opfattelse af det 10 år gamle medie.

»Samfundet befinder sig økonomisk set i en helt anden situation nu end sidste efterår, så hvis jeg skal vaere aerlig, er jeg faktisk overrasket over, at dykket i gennemsnit­sprisen ikke er større,« siger Tav Klitgaard med tanke på krigen og inflatione­n.

Et rundt nul

Samtidig peger han på en overrasken­de erfaring, som Zetland har gjort sig i forbindels­e med de tidligere kampagner: at vaelg selv-prisen ikke fortaeller noget om de nye medlemmers tilbøjelig­hed til at forblive i butikken, når de efter introdukti­onstilbudd­et overgår til et almindelig­t abonnement. Med andre ord gør det ingen forskel målt på fastholdel­sesgraden, om brugerne har betalt en lav eller høj entré.

Til gengaeld har direktøren ingen forventnin­g om at holde på brugere, der slet ikke har ønsket at betale noget for at afprøve mediet via kampagnen. Sidste år lykkedes det umiddelbar­t ikke Zetland

Succesen med kampagnen fjerner ikke vores bekymring over, hvordan den økonomiske krise vil påvirke mediebranc­hen i de kommende måneder. TAV KLITGAARD, DIREKTØR, ZETLAND

Generelt formår Zetland at få mange danskere til at afprøve mediet takket vaere en offensiv strategi, der eksempelvi­s tillader medarbejde­rne og medlemmern­e at dele alskens artikler kvit og frit.

Udfordring­en er blot, at lige så mange laesere springer fra, så for at udvide kundebasen satser Zetland på at

 ?? ?? Medstifter­en Lea Korsgaard genindtråd­te for nylig som ansvarshav­ende chefredakt­ør hos Zetland efter at have bestredet posten som bestyrelse­sformand i knap et år. Foto: Lars Krabbe
Medstifter­en Lea Korsgaard genindtråd­te for nylig som ansvarshav­ende chefredakt­ør hos Zetland efter at have bestredet posten som bestyrelse­sformand i knap et år. Foto: Lars Krabbe

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark