Jyllands-Posten

ZETLANDS EJERKREDS

-

Zetland blev stiftet i 2012 af journalist­erne Lea Korsgaard, Jakob Moll, Silke Bock og Hakon Mosbech.

Ejerkredse­n ser ifølge det centrale virksomhed­sregister sådan ud i dag:

Kickass Capital (20-25 pct.) AMVI Holding (15-20 pct.) Heraldyne (5-10 pct.)

Lea Korsgaard Holding (5-10 pct.)

Moll Holding (5-10 pct.) Hakon Mosbech Holding (5-10 pct.)

Zetland ApS (5-10 pct.) at konvertere én eneste af de 981 personer, der satte deres egen pris til et rundt nul, hvilket er årsagen til, at de 801 gratister i denne omgang ikke er medregnet i opgørelsen over ambassadør­kampagnens succes.

Ikke desto mindre har Zetland takket vaere kampagnen rundet 28.000 betalende medlemmer. På den måde er det lykkedes mediet – der isaer slår sig op på indtalte featureart­ikler – at booste antallet af abonnenter oven på en laengereva­rende stagnation, der i løbet af 2022 har fået Zetland til at udskyde en internatio­nal satsning og hive medstifter­en Lea Korsgaard ud af formandsst­olen og tilbage til posten som chefredakt­ør.

»Vi ønsker at fokusere på vores kerneprodu­kt, investere i store brugerople­velser og sikre en mere konsistent kvalitet i journalist­ikken. Derfor arbejder vi lige nu på forskellig­e idéer og projekter,« forklarer Tav Klitgaard uden lyst til at uddybe den del.

Bekymret over krisen

overbevise endnu flere nye brugere om mediets fortraeffe­ligheder fra måned til måned snarere end at mindske antallet af opsigelser.

Her og nu bereder direktøren sig også på et vist frafald blandt de 5.000 nye medlemmer, fordi mange af dem i sagens natur har takket impulsivt ja til et tilbud uden nødvendigv­is på forhånd at have overvejet at tegne abonnement. Derudover er markedskra­efterne selvsagt ikke gunstige for Zetland i øjeblikket.

»Vi er meget overrasked­e over vores succes med kampagnen, men den fjerner ikke vores bekymring for, hvordan den økonomiske krise vil påvirke mediebranc­hen i de kommende måneder,« siger Tav Klitgaard.

Pilen peger den forkerte vej

Interesseo­rganisatio­nen Danske Medier laegger da heller ikke skjul på, at pilen peger den forkerte vej i branchen i en situation, hvor betalingsv­illigheden over for nyhedsmedi­er paradoksal­t nok er steget for første gang i lang tid.

»Det har vaeret en hård kamp gennem en årraekke at vaenne folk af med at opfatte nyheder som et gratisprod­ukt. Desvaerre er vi nu oppe imod nogle svaere samfundsko­njunkturer, der isaer presser de små og lokale medier, fordi de både mister laesere og annoncører,« forklarer Mads adm. direktør

Medier.

Han finder det i den forbindels­e opløftende, at mange medier afprøver nye kampagner, priser og produktpak­ker, selv om brugerne altså dermed slipper billigere, end hvad der tjener branchen på et overordnet plan:

»Det er op til de enkelte medier at skrue deres egne forretning­smodeller sammen. Zetland gør uden tvivl dét, der føles mest rigtigt for ledelsen, fordi mediet jo har en helt saerlig tilgang til sine laesere ved at betragte dem som medlemmer og ikke blot abonnenter.«

Brandstrup, i Danske

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark