Jyllands-Posten

Første samling med en stor hovedpine

De danske håndboldkv­inder er samlet for første gang i denne saeson, men der er ikke megen tid til hygge.

- THOMAS MØLLER KRISTENSEN Sportsreda­ktør thomas.kristensen@jp.dk

På papiret har Jesper Jensen god tid.

Hele 36 dage har traeneren til at udtaenke den helt rette medaljestr­ategi inden håndboldkv­indernes første kamp ved EM, men alligevel har han svaert ved at få regnestykk­et til at gå op.

Godt nok råder han over mandskabet i denne uge og har en lignende seance taettere på slutrunden, men med i alt seks kampe byder de to samlinger kun på seks traeninger.

»Det er for maerkeligt at taenke på, at vi så lang tid før EM har så få traeninger tilbage. To af dem ligger endda på mandage, som egentlig er en rejsedag, hvor spillerne kommer hjem fra klubberne og måske har spillet Champions League og måske ikke har sovet ret meget. Og der må man bare rose spillerne for at praestere trods mental og fysisk stress, for hvis vi sløser sådan en mandagstra­ening vaek, har man tabt 16 pct. af den samlede traeningst­id,« understreg­er Jesper Jensen.

»Det er jo en fuldstaend­ig vild opspeednin­g af en vigtig proces. Folk kigger nogle gange på os udefra og spørger, hvorfor vi ikke spiller mere syv mod seks, eller hvorfor har vi ikke lavet de og de systemer, men åhh, det er bare ... vi er tvunget til hele tiden at finde ud af, hvad der giver mest mening og betyder mest på bundlinjen, for det er naivt at tro, at vi kan nå det hele.«

Profiler i hopla

Af samme grund er traenertea­met uhyre bevidst om dels at prioritere repetition af allerede kendte arbejdsgan­ge, dels at finde en løsning på hovedpinen ved navn Line Haugsted.

En af verdens bedste forsvarssp­illere er mere end tvivlsom til mesterskab­et efter i maj at have pådraget sig en alvorlig skulderska­de, og det sandsynlig­e fravaer tvinger Jesper Jensen til at taenke alternativ­t – specielt til den første EM-kamp mod Slovenien og Ana Gros, der med sine hug fra distancen kan vinde kampe helt selv.

Normalt ville Haugsted få ansvar for at lukke hende ned, men skal Jesper Jensen satse på at finde en direkte afløser for hende eller vaelge at lade defensiven optraede mere aggressivt?

»Vi kan også ende med to stregspill­ere i forsvaret, og hvordan løber vi så kontra? Der er mange spørgsmål, og derfor er det fint, at vores modstander­e i denne uge kommer fra tre forskellig­e hylder. Norge er toppen, Holland subtop og så Schweiz, der er på vej frem,« påpeger Jesper Jensen.

Til gengaeld kan han strege en anden bekymring, da Kristina Jørgensen og Sandra Toft efter deres skifte til Metz og Györ ikke er havnet i en sløvende tilvaennin­gsfase, men i stedet straks har fået roller at udfylde i storklubbe­rne.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark