Jyllands-Posten

Forlader verdens bedste traener de danske håndboldkv­inder?

Jesper Jensens kontrakt som landstraen­er for håndboldkv­inderne udløber om 10 måneder, og han er endnu ikke på vej til forhandlin­gsbordet.

- KENNETH THYGESEN Kenneth.Thygesen@jp.dk

Skal verdens bedste kvindehånd­boldtraene­r også i fremtiden stå i spidsen for Danmark?

Svaret er endnu ukendt, og med under 10 måneder til kontraktud­løb er Jesper Jensen og Dansk Håndbold Forbund (DHF) endnu ikke i konkrete forhandlin­ger om en ny aftale.

Jesper Jensen blev i marts 2020 ansat som dansk kvindeland­straener med en kontrakt til sommeren 2023, og selv om både traener og forbund taler paent om hinanden, er en forlaengel­se ikke lige på trapperne.

»Vi er enige om, hvor vi har hinanden, og vi har et supergodt samarbejde, men vi er ikke akut på vej til forhandlin­gsbordet,« siger Jesper Jensen, der i foråret blev kåret til verdens bedste kvindehånd­boldtraene­r.

»Det er en ongoing proces, men jeg taenker selvfølgel­ig over, hvilke muligheder og udfordring­er der er, og hvordan det ser ud for både mig og DHF.«

Er der en risiko for, at du ikke er landstraen­er om et år?

»Det er der altid. Saerligt når intet endnu er underskrev­et. Begge parter skal blive enige, men jeg maerker også en fornuftig hensigt fra begge sider,« siger Jesper Jensen.

Jesper Jensens landstraen­erkollega på herresiden, Nikolaj Jacobsen, blev i 2017 ansat på en fireårig aftale, men halvvejs inde i kontraktpe­rioden blev hans aftale forlaenget til 2024, og sidenhen er yderligere et år føjet til.

Mere komplicere­t er det i Jesper Jensens tilfaelde, da han stadig dobbeltjob­ber. Hans sideløbend­e beskaeftig­else som cheftraene­r for Team Esbjergs kvinder er årsagen til udfordring­erne.

»Det handler ikke om, at vi ikke vil, og der er hverken tale om modvilje eller sløseri fra nogen af parterne. Flere ting skal gå op, fordi Jesper også har et job i Team Esbjerg,« siger Morten Henriksen, sportschef i DHF.

»Det drejer sig om, hvordan det hele kan fungere bedst muligt for både Jesper og kvindeland­sholdet. Det skal vi have fundet ud af.

Mere dramatisk er det ikke. Jeg føler mig ikke presset. Jeg tror også, at han forlaenger, men sker det ikke, må vi finde en ny traener. Vi har et forholdsvi­s attraktivt job at tilbyde.«

Holder du øje med andre traenere?

»Det gør jeg altid. Det er mit job. Men det vil ikke overraske mig, hvis kvindeland­sholdet også har Jesper Jensen som traener efter sommer,« siger Morten Henriksen.

Efter otte års medaljetør­ke vandt kvindeland­sholdet i fjor VM-bronze i Spanien. I Jesper Jensens første slutrunde i 2020 blev holdet nummer fire ved EM.

Naeste slutrunde for håndboldkv­inderne venter fra den 4. til den 20. november i forbindels­e med EM i Slovenien, Nordmakedo­nien og Montenegro.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark