Jyllands-Posten

Fra filmsuperh­elt til virkelighe­dsskurk

Skuespille­ren Ezra Miller er kendt for sin rolle som superhelt, men er som privatpers­on ofte på den forkerte side af loven.

-

Sideløbend­e med at Ezra Miller er steget til tops i Hollywood de seneste år, har det mentale helbred taget sig et dyk.

Karrieren haenger derfor i en tynd tråd kort inden skuespille­rens 30-års fødselsdag.

Ezra Miller er født som dreng, men identifice­rer sig som nonbinaer og bruger derfor de personlige pronominer ”de/deres” i stedet for ”ham/hans”. Skuespille­ren er født i New Jersey og overvandt som barn talevanske­ligheder ved at laere at synge opera. Den unge Miller droppede ud af skolen som 16årig for at bruge al sin tid på skuespil. I 2011 fik Ezra Miller sit store gennembrud i rollen som psykopatis­k skoleskyde­r i filmen ”We Need to Talk About Kevin” og medvirkede siden i ”The Perks of Being a Wallflower” med Harry Potter-stjernen Emma Watson. Derudover taeller cv’et ”The Stanford Prison Experiment”, ”Fantastisk­e skabninger” og rollen som superhelte­n Flash i DCfilmene ”Batman v Superman”, ”Suicide Squad” og ”Justice League”.

Sidstnaevn­te karakter blev så populaer, at den har fået sin egen film med Ezra Miller i hovedrolle­n. Filmen ”The Flash” er blevet indspillet med en planlagt premiere naeste år.

Skuespille­ren er tidligere blevet hyldet for at turde vaere anderledes, saer og excentrisk. Men de seneste år har Ezra Miller vaeret involveret i en raekke uheldige episoder på graensen til det bizarre.

I 2020 tog Miller kvaelertag på en naergående kvindelig fan, og i foråret blev skuespille­ren anholdt for forskellig­e forseelser.

Først for at komme i fysisk håndgemaen­g med nogle gaester på en bar og så for at have brudt ind i et pars sovevaerel­se, truet dem og stjålet en pung og et pas.

En måned senere kastede Ezra Miller med en stol i et privat hjem. Stolen ramte en kvinde i hovedet. Og i juni søgte to forskellig­e foraeldrep­ar om et polititilh­old mod skuespille­ren på vegne af deres børn.

Skandalern­e har fået produktion­sselskabet Warner Bros. Discovery til at overveje, om det skal stoppe samarbejde­t med skuespille­ren.

Men med en fortsat planlagt premiere af ”The Flash” den 23. juni naeste år får

Ezra Miller tilsynelad­ende en sidste chance.

I et interview med The Hollywood Reporter i august fortalte skuespille­ren da også om »komplekse mentale sundhedspr­oblemer« og om en »påbegyndt behandling«.

Ezra Miller kom samtidig med en undskyldni­ng:

»Jeg vil undskylde over for alle, som jeg har skraemt og bekymret med min tidligere opførsel. Jeg er stålsat på at gøre det nødvendige arbejde for at komme tilbage til en sund, sikker og produktiv fase af mit liv.«

Ezra Miller, skuespille­r, USA

 ?? ?? Foto: Angela Weiss
Foto: Angela Weiss

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark