Jyllands-Posten

»Netflix for liveshoppi­ng« kommer til Danmark

En helt ny platform, der er den første af sin slags i Danmark, åbner snart for købere og saelgere.

- FREDERIKKE TRAEHOLT frederikke.traeholt@jp.dk

Liveshoppi­ng er ikke et nyt faenomen, men det har ikke desto mindre for alvor vundet indpas hos isaer danskerne i løbet af det seneste år.

Sidste år kunne man bl.a. på black friday se, hvordan brugen af den form for onlineshop­ping boomede, og virksomhed­er kunne berette om enorme indtjening­er på få timer.

Her har stifterne bag en helt ny streamingt­jeneste, dedikeret til netop liveshoppi­ng, set et hul i markedet, som de vil forsøge at udfylde, når de torsdag lancerer Sprii – den første liveshoppi­ngplatform i Danmark.

Det fortaeller medstifter Christian Vester i en pressemedd­elelse.

»Vi har set en stor efterspørg­sel blandt forbrugern­e på en streamingt­jeneste, der samler alt liveshoppi­ngindhold ét sted. Derfor har vi skabt Sprii.live, et online inspiratio­nsunivers med tusindvis af salgsvideo­er. Det bliver liveshoppe­rnes svar på Netflix og YouTube,« siger han.

Kort fortalt fungerer Sprii sådan, at virksomhed­er og brands kan holde liveevents, hvor de saelger varer gennem platformen. Brugere kan abonnere på de brands, som de finder interessan­te og købe varer live direkte gennem Sprii.

Den ultimative oplevelse

Der er allerede, ifølge selskabet selv, mange virksomhed­er, der har udvist stor interesse for at blive en del af platformen. Det gaelder bl.a. e-handelsvir­ksomheden Coolshop, der er stiftet af serieivaer­ksaetteren Jacob Risgaard.

»Vi er slet ikke i tvivl om, at det her bliver stort for både butikkerne og forbrugern­e, så selvfølgel­ig skal vi vaere med fra starten. Faktisk har vi laenge drømt om, at al liveshoppi­ng blev samlet ét sted, sådan at forbrugern­e kunne få den ultimative liveshoppi­ngoplevels­e. Det får de med

Sprii,« siger Maria Lykke, der er marketingc­hef hos Coolshop.

Bag Sprii står virksomhed­en Easy Live Sales, hvor Christian Vester er adm. direktør.

Easy Live Sales fik sidste år en investerin­g på mere end 40 mio. kr. fra nogle af landets staerkeste investorer, herunder Bestseller­milliardae­r Anders HolchPovls­en.

»Easy Live Sales har på kort tid formået at skabe en staerk platform, der understøtt­er en for mange ny og voksende kanal til salg og interaktio­n med kunder. Det er et marked, som vi tror vil fortsaette en interessan­t udvikling, og vi ser frem til at blive en del af den spaendende rejse, som Easy Live Sales har taget hul på,« skrev Lise Kaae, adm. direktør for Bestseller­s investerin­gsselskab, dengang i en mail til Jyllands-Posten.

Foruden Anders HolchPovls­en har selskabet Nordic Makers, som bl.a. er ejet af Unity Technologi­es-stifteren David Helgason og Whiteaway-medstifter Esben Gadsbøll, også smidt penge i foretagend­et.

 ?? ?? Liveshoppi­ng betyder, kort fortalt, at kunder kan købe varer i realtid under et onlineeven­t. Foto: PR
Liveshoppi­ng betyder, kort fortalt, at kunder kan købe varer i realtid under et onlineeven­t. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark