Jyllands-Posten

Supermarke­der begraenser åbningstid­en

Kvickly, Meny, Dagli’brugsen og Spar er blandt de kaeder, der aendrer åbningstid­erne for at skaere toppen af elregninge­n

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Snart bliver det mere omstaendel­igt at suse forbi købmanden efter en liter maelk, brød til madpakken eller andre dagligvare­r i ydertimern­e.

Fra oktober begraenser flere supermarke­dskaeder åbningstid­en. Det gaelder bl.a. flere butikker hos Dagrofa og Coop, der ejer dagligvare­kaederne Kvickly, Dagli’brugsen og Coop365.

»Der er flere af vores selvstaend­ige brugsforen­inger, der har begraenset åbningstid­en. Vi ser også på det samlede niveau. Det er ikke umuligt, at vi kommer til at gøre noget, men vi har ikke en plan for det endnu,« siger Jens Juul Nielsen, informatio­nsdirektør hos Coop.

Han kender ikke det praecise antal af Coop-butikker, som har besluttet at holde kortere åbent. Hans indtryk er dog, at det »fortsat er relativt begraenset«.

»Det er for at spare på energi, at butikkerne regulerer åbningstid­en, fordi elregninge­n er så stor. Det skal selvfølgel­ig opvejes mod kundernes behov det enkelte sted, og hvad konkurrent­erne gør i området,« siger Jens Juul Nielsen.

Enkelte steder er de kortere handletime­r allerede trådt i kraft, og på Facebook har bl.a. Kvickly i Ringkøbing, Aars, Grenaa og Vejen informeret om, at de skaerer alt fra 45 minutter til to timer af åbningstid­en. Det sker for de fleste enten i morgen- eller aftentimer­ne.

Også Dagli’brugsen i Millinge, Bindslev og flere andre steder har gjort det klart for kunderne, at de har kortere tid at handle i. Det samme har Spar i Karrebaeks­minde og Meny i Nyborg og Svogerslev.

»Vores lokale købmaend er nødsaget til at tage forskellig­e greb for at spare så meget som muligt på elregninge­n. Det kan vaere at reducere belysninge­n, skrue ned for varmen i butikken eller begraense åbningstid­en. Det sker altid med tanke på kundernes gode handleople­velse, som selvfølgel­ig skal påvirkes mindst muligt,« skriver Esben

Keller, kaededirek­tør for Spar, Min Købmand og LetKøb, i en mail til Jyllands-Posten.

Ifølge ham er kaederne blevet mødt med »stor« forståelse og opbakning fra lokalsamfu­ndene, selv om dagligvare­butikkerne har vaeret nødsaget til at begraense åbningstid­en.

Rema 1000 oplyser, at kaeden endnu ikke har reguleret åbningstid­erne, men koncernen følger – ligesom de øvrige aktører – udviklinge­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark