Jyllands-Posten

Lagkagehus­et har det største vaekstår nogensinde

Lagkagehus­et har allerede over 100 butikker i Danmark, og nu udvider kaeden heftigt i både USA og England.

- CLARA STEGGER clara.stegger@jp.dk

Mens et til to danske bagerier om ugen må lukke pga. de stigende energi- og fødevarepr­iser, har Lagkagehus­et fuld fart på. I Danmarks største bagerkaede har ingen af bagerierne måttet lade livet, og i sidste måned åbnede den sin butik nummer 108 i Illum i København.

Endnu bedre ser det ud i USA og England, hvor Ole & Steen – som butikkerne hedder i udlandet – skyder op flere steder.

I London har Lagkagehus­et lige åbnet sin butik nummer 21, og der kommer tre-fire stykker mere, inden året er omme. Et stort bageri, der kan forsyne op til 60 butikker, er også lige på trapperne i det sydøstlige London.

»Vi har vaeret meget fokuserede på at udvide kaeden uden for Danmarks graenser. Isaer vores udvidelse i London

med bageriet har vaeret en signifikan­t investerin­g i Lagkagehus­et,« fortaeller den adm. direktør Jason Cotta.

Den første Ole & Steenbutik åbnede i London i 2016. Tre år senere åbnede kaeden en butik på Manhattan i New York. I USA har bagerkaede­n også fuld gang i forretning­en.

»Vi har set en stigning i vores salgstal, og vores tre butikker på Manhattan klarer sig bedre end i 2019. Det har givet os selvtillid i forhold til markedet, og det betyder, at vi tør udvide,« siger Jason Cotta.

Nye butikker i New York

Lagkagehus­et har for nylig underskrev­et aftaler, der betyder, at tre nye butikker åbner i 1. halvår af 2023.

»Vi fordobler antallet af butikker naeste år med tre virkelig gode lokationer,« fortaeller Jason Cotta.

De nye butikker kommer til at ligge taet på Rockefelle­r Center, 9/11 Memorial mindeparke­n og i Upper East Side-kvarteret.

Jason Cotta har tidligere udtalt, at Lagkagehus­et forventer, at 2022 bliver det år med højest vaekst nogensinde, og at der skal investeres rekordmege­t. På trods af de høje energi- og fødevarepr­iser ser den forudsigel­se ud til at holde stik.

»Det bliver et taet kapløb for at nå vores målsaetnin­ger. Isaer hvad angår butiksåbni­nger, men som det ser ud nu, bliver 2022 året med allermest vaekst,« siger direktøren.

Den høje vaekst skyldes primaert den internatio­nale ekspansion, og at selskabet har strømlinet forretning­en.

»Vi har virkelig gjort meget for at optimere vores forretning og vokse. Det har givet os selvtillid til at udvide på trods af de hårde tider,« fortaeller han.

Ejet af kapitalfon­d

Siden 2017 har kapitalfon­den Nordic Capital ejet Lagkagehus­et. Sidste gang, kaeden fik en kapitalind­sprøjtning, var i december 2020. Lige nu er der ikke yderligere planer om en investerin­g, fordi der ligger en klar plan for 2023, forklarer direktøren.

Der er heller ikke noget i støbeskeen, hvad angår åbninger i nye lande.

»Lige nu er vi tilfredse med at udvide i USA og England, men selvfølgel­ig kigger vi ind i fremtiden og overvejer, om vi f.eks. vil ind i et nyt europaeisk land eller udvide i USA,« fortaeller Jason Cotta.

De sidste fire år har Lagkagehus­et kørt med massive underskud og tabt mere end 400 mio. kr. I virksomhed­ens sidste regnskab for 2021 lød underskudd­et på godt 82 mio. kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark