Jyllands-Posten

Det er lettere for ham at agere i erhvervsli­vet end i sit private liv

Werner Valeur blev mangemilli­onaer på salget af Billy. Nu fokuserer han på at skabe et hjem til familien efter alle kunstens regler.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Kaeresten synes, at han ligner en hjemløs på grund af et vildtvokse­nde skaeg. Men i realiteten har Werner Valeur, som har boet i England, USA og Spanien, aldrig i sit voksne liv haft så meget hjem som nu. I to et halvt år har ivaerksaet­teren forvandlet det hus, som han sammen med sin kaereste, Ellen Valeur, købte for et mindre tocifret millionbel­øb, til netop det hjem, som han ønskede for sig selv, kaeresten og deres to børn. De er henholdsvi­s seks og et år.

Det eneste, der groft sagt står tilbage af det oprindelig­e, mere end 100 år gamle og naesten 300 kvm store hus er ydervaegge, baerende vaegge og vinduer.

Desuden er der blevet opført en 210 kvm stor bygning, som Werner Valeur kalder sin hule, og hvor han har indrettet sit traeningsc­enter. Ligeledes er han i faerd med at etablere et crossfit-område udenfor på den store grund nord for København.

»Det har vaeret noget af et skifte. Men jeg har nydt, at fokus har vaeret på noget mere og andet end ivaerksaet­teri,« siger han.

I 2019 solgte han sit regnskabsp­rogram Billy til Ageras. Salgsprise­n var, hvad han kalder for »et større tocifret millionbel­øb«, og han opgør sin samlede bruttoindt­jening på salg af virksomhed­er til mere end 100 mio. kr.

Selv om han laegger vaegt på, at hjemmebase­n i Danmark har førsteprio­ritet, er han som stifter involveret i mere end 20 forskellig­e selskaber og optaget af at etablere startup-virksomhed­er.

»Min styrke som ivaerksaet­ter er, at jeg kan få mennesker med på mine visionaere idéer,« siger han.

»Min svaghed er, at jeg hverken har stor tålmodighe­d med mennesker eller interesser­er mig for repetitive opgaver. Derfor skal jeg heller ikke involveres i den daglige drift af en virksomhed.«

Arbejdede i kongehuset

Han er opvokset i Søborg uden for København. Hans mor var leder af et aktivitets­center på et plejehjem, mens faren var vicedirekt­ør i Slots- og Ejendomsst­yrelsen og økonomiche­f i kongehuset. Foraeldren­e blev skilt, da han var barn, og det meste af tiden boede han hos sin mor.

»Mine foraeldre er handlekraf­tige og laerte mig, at man skal gøre det, som man er god til,« siger Werner Valeur, som er eneste dreng i en flok med fem søskende, heriblandt et par papsøstre.

I 2001 var han med til at etablere sin første virksomhed, Desert.dk, der lavede hjemmeside­r til erhvervsdr­ivende. En halv snes år senere gjaldt det Billy, mens han i de senere år har vaeret medstifter af blandt andet betalingsp­latformen Moneyflow. I løbet af 2021 og indevaeren­de år har han solgt sin andel i Salary, Paperflow, Eindom og Orderstep.

Werner Valeur mødte sin kaereste, da han for seks år siden var hjemme fra USA på juleferie. Kort efter blev hun gravid, og de blev foraeldre til drengen Ford, der for halvandet år siden fik en lillesøste­r, Wendy.

»Min kaereste og vores børn er årsag til, at livet giver mening på den lange bane,« konstatere­r Werner Valeur.

Han skiftede navn

Han erkender gerne, at han på mange måder har nemmere ved at agere i erhvervsli­vet end i sit private liv.

»Når man sidder for bordenden i en virksomhed, bestemmer man. I et parforhold er det svaerere at navigere, og jeg er hverken nem eller mister perfect,« lyder erkendelse­n.

»Hvis jeg er fordybet i noget spaendende, har jeg svaert ved at slippe det, selv om vi skal spise aftensmad, eller jeg skal laegge børnene i seng,« siger Werner Valeur.

Indtil for et par år siden hed han Toke Kruse. Så tog han navneforan­dring. Først ville han blot have samme efternavn som sin kaereste og deres dengang ene barn. Så syntes han, at hele navnet skulle have en overhaling. For når man kan aendre på alt muligt andet, kan man også udskifte sit navn til noget staerkere og bedre.

Det kan sagtens ske, at Werner Valeur engang sammen med familien skifter hjemmebane for en tid:

»Jeg vil vise mine børn, at ikke blot Danmark, men hele verden er deres hjem.«

 ?? ?? Werner Valeur, der tidligere hed Toke Kruse, er cand.it. fra IT-Universite­tet og bachelor fra Copenhagen Business School i kommunikat­ion og erhvervsøk­onomi. Foto: Gregers Tycho
Werner Valeur, der tidligere hed Toke Kruse, er cand.it. fra IT-Universite­tet og bachelor fra Copenhagen Business School i kommunikat­ion og erhvervsøk­onomi. Foto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark