Jyllands-Posten

Lighthouse forsvandt i en tågesky

»Nogle få dage om året vil udsigten blive blokeret, men vi har set dette som en af skønhedern­e ved at bo højt,« siger projektche­fen bag Lighthouse.

- REGITZE WALTHER rwj@jp.dk

Onsdag morgen var toppen af Lighthouse pludselig forsvundet. Fotos: JP Aarhus

Onsdag morgen var toppen af Lighthouse-fyrtårnet forsvundet. En lavthaenge­nde sky havde slugt de øverste etager.

Ifølge DMI er der tale om en såkaldt stratuståg­esky i meget lav højde.

DMI’s saesonprog­onose peger på, at den kommende saeson bliver klassisk for årstiden med fronter, der passerer med skyer, regn og blaest efterfulgt af opklaringe­r med byger og sol.

Hvor ofte faenomener som taet tåge eller lavthaenge­nde tågeskyer ned til 100 meters højde vil opstå, kan DMI dog ikke sige noget om.

Der findes ingen statistik på, hvor ofte den slags opstår lokalt. Det er marginale

Lighthouse-tårnet – uden skyer omkring.

processer, der afgør om sådanne skyer opstår eller ej, oplyser DMI om vejrfaenom­enet, der onsdag lagde sig over Aarhus Ø.

Ifølge Daniel Bygebjerg Espensen, der er projektche­f på Lighthouse, har man i udviklings­fasen taenkt over, at tågeskyer kan blokere for udsigten i det 142 meter høje tårn.

»Nogle få dage om året vil udsigten blive blokeret, men vi har set dette som en af skønhedern­e ved at bo højt,« siger Daniel Bygebjerg Espensen.

Han mener ikke, at det er et problem for salget af lejlighede­rne på de øverste etager i Fyrtårnet, selvom lavthaenge­nde skyer kan daekke for udsigten.

»Vi har ikke maerket nogle bekymringe­r fra køberne af lejlighede­rne, og vi har trods alt solgt naesten 370 lejlighede­r ud af naesten 400 lejlighede­r,« siger han og tilføjer:

»Tvaertimod, så ligger de øverste etager nogle dage om året over skyerne. Så de har en fordel i forhold til dem, der bor i parcelhush­øjde,« konstatere­r han.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark