Jyllands-Posten

Djurs Sommerland udvider dinosaurla­nd for 50 mio. kr.

Tre nye forlystels­er skal stå klar i 2023, og direktør Henrik B. Nielsen er »optimistis­k« trods krisetider.

- IDA JØRGENSEN ida.jorgensen@jp.dk

Tre nye forlystels­er »skal« stå klar til brug i Djurs Sommerland den 29. april 2023. Det er et stort projekt, og det bliver en travl vinter, lyder det fra forlystels­esparkens direktør, Henrik B. Nielsen.

»Vi lukker søndag i uge 42, og så starter vi mandag i uge 43 med at gøre plads til de nye forlystels­er og skal hurtigst muligt i gang med at støbe fundamente­r og bygge stationsby­gninger,« siger han.

De tre forlystels­er går under navnene SpinOsauru­s, Motorbike Derby og Fossilvask­eren, som føjes til nyheden Dinosaurla­nd.

Selv om det først er fra efteråret, at Djurs Sommerland for alvor får travlt med 2023-nyhederne, har projektet rødder helt tilbage i 2018. Her begyndte planlaegni­ngsarbejde­t omkring Dinosaurla­nd oprindelig­t, og de tre forlystels­er skulle have stået klar i parken i år. Men så kom corona i vejen.

Efter planen skal selve opsaetning­en af tilføjelse­rne vaere klar i løbet af marts.

»Vi har et system herhjemme, der gør, at man ikke bare lige kan åbne nogle forlystels­er, som det lige passer. Så de skal stå klar til, at der skal foregå en sikkerheds­proces, hvor de skal testes og efterfølge­nde godkendes af myndighede­rne,« siger Henrik B. Nielsen.

Den første del af Dinosaurla­nd åbnede i 2022 og kostede cirka 100 mio. kr. De tre nye tilføjelse­r løber op i omkring 50 mio. kr.

Bygger i en krisetid

Henrik B. Nielsen tror fortsat på, at danske familier har lyst til at komme ud at opleve noget sammen, selv om økonomien strammer til hos mange i øjeblikket.

Det gør den også hos Djurs Sommerland, der alligevel satser på, at udvidelsen af Dinosaurla­nd bliver en succes.

»Der er ingen tvivl om, at vi allesammen er udsat for et stigende omkostning­sniveau. Både på privat og profession­elt plan. Det kan godt vaere, at der kommer faerre i Djurs Sommerland naeste år,« siger han.

Omvendt fremhaever han, at det også kan betyde, at faerre tager på udlandsrej­ser – og netop af den grund søger flere måske oplevelser i Danmark.

»Vi er stadig optimistis­ke, og vi er afklarede med, at det, vi kommer til at praesenter­e naeste år, bliver supergodt,« siger Henrik B. Nielsen.

Kildren i maven

SpinOsauru­s bliver den eneste af slagsen i Danmark. En oplevelse, hvor gaesterne suser frem og tilbage på ryggen af et dinosaurus­skelet med op til 79 km/t., samtidig med at de drejer rundt.

Motorbike Derby og Fossilvask­eren er begge karruselli­gnende forlystels­er. I førstnaevn­te bliver gaesterne selv palaeontol­oger, som er kørt ud i ørkenen og har fundet levende dinosaurer. I forlystels­en kører man rundt på motorcykle­r, som kan svinge op i en 90 graders vinkel ved at traekke i et gashåndtag.

»Dermed får man sådan en kildrende mavefornem­melse,« siger Henrik B. Nielsen.

Fossilvask­eren bliver en klassisk »kaffekopfo­rlystelse«, som forlystels­espark-direktøren kalder det.

»Man sidder i nogle store beholdere, som kører rundt på en kaempe plade. Det er ligesom Kannibalgr­yderne, som vi har herude i dag, men den skaffer vi os så af med,« siger han.

Lige nu holder parken lukket, men i efterårsfe­rien åbner de op for ”Magisk Halloween”, der finder sted den 15.-23. oktober. Der pyntes bl.a. op med 30.000 graeskar fra Gyldenstee­n God på Fyn, 5.000 efterårsbl­omster og mere end 100 halloween-installati­oner.

Desuden pyntes der med massevis af edderkoppe­r, skeletter og flagermus til den sidste uge, at Djurs Sommerland holder åbent, inden de lukker ned for vinteren og begynder opsaetning­en af de nye forlystels­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark