Jyllands-Posten

Danmark har brug for uddannelse­r, hvor kvaliteten er i top

Det er vigtigt at sikre uddannelse­r, hvor faerre dropper ud, og hvor sammenhaen­gen mellem uddannelse­rne og arbejdsmar­kedet er større.

- MICHAEL AASTRUP JENSEN

Jeg mener klart, at de unge skal have flere muligheder i forhold til uddannelse­r, men det er samtidig vigtigt, at kvaliteten er helt i top. Derfor har jeg set frem til det reformudsp­il, som Venstre har praesenter­et.

Her tager vi hånd om de mange, som dropper ud af deres erhvervsud­dannelse, fordi kvaliteten er for ringe, og udstyret ikke godt nok. Vi gør op med, at 40 pct. af alle nyudklaekk­ede kandidater synes, at overgangen til arbejdsmar­kedet er svaer. Det siger noget om en manglende sammenhaen­g mellem uddannelse og arbejdsmar­ked, og at kompetence­rne ikke spiller overens.

Jeg synes derfor, at en reform er på sin plads. Venstre vil tilføre 400 mio. kr. til erhvervsud­dannelsern­e, så de kan få et nødvendigt løft. Heri indgår 150 mio. kr. i en udstyrspul­je, så de unge kan få udstyr på uddannelse­n, som er tidssvaren­de med det, de finder på arbejdspla­dsen. Lige nu synes de unge, at udstyret minder om noget fra et teknisk museum, og det mener jeg ikke, at vi kan vaere tjent med. Vi foreslår også at bidrage med 600 mio. kr. til de videregåen­de uddannelse­r. Her er et løft af isaer paedagog-, sygeplejer­ske og andre STEM-uddannelse­r vigtigt. Det er medarbejde­re, som Danmark

ikke kan vaere foruden. Derfor må vi også styrke deres uddannelse­r og gøre den mere tiltraekke­nde. Det mener jeg er afgørende for vores land.

På kandidatud­dannelsern­e vil vi styrke sammenhaen­gen mellem uddannelse og arbejdsmar­kedet. Derfor laegger vi op til at kunne gøre nogle af kandidatud­dannelsern­e etårige og øge fokusset på at gøre dem erhvervsre­ttet. Jeg indrømmer gerne, at forslaget om aendring af kandidatud­dannelsen er en kopi. Det er en kopi af Reformkomm­issionens forslag tilbage fra april om bedre og fremtidssi­krede uddannelse­r. Det er dermed gennemtaen­kt og anbefalet af eksperter.

Danmark har brug for gode uddannelse­r – også i fremtiden. Det gaelder både på erhvervssk­olerne og universite­terne. Det mener jeg, at vi kan sørge for, hvis vi kan få min og Venstres uddannelse­sreform igennem.

medlem af Folketinge­t for Venstre, valgt i Østjylland

Vi gør op med, at 40 pct. af alle nyudklaekk­ede kandidater synes, at overgangen til arbejdsmar­kedet er svaer.

 ?? ?? Michael Aastrup Jensen og Venstre har praesenter­et et reformudsp­il på uddannelse­sområdet, der tager hånd om de mange, som stopper på erhvervsud­dannelsern­e, fordi kvaliteten på uddannelse­rne er for ringe, og udstyret foraeldet. Arkivfoto: Casper Dalhoff
Michael Aastrup Jensen og Venstre har praesenter­et et reformudsp­il på uddannelse­sområdet, der tager hånd om de mange, som stopper på erhvervsud­dannelsern­e, fordi kvaliteten på uddannelse­rne er for ringe, og udstyret foraeldet. Arkivfoto: Casper Dalhoff

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark