Jyllands-Posten

Kamp om private bankkunder: Bind opsparinge­n i tre år og få 4 pct. i rente

Ny konkurrent giver de traditione­lle banker baghjul i kampen om de private kunders opsparing.

- LENE ANDERSEN lene.andersen@finans.dk

Den unge erhvervsba­nk Kompasbank skaerper priskonkur­rencen om danskernes opsparing og tilbyder kunderne 4 pct. i rente for at binde deres opsparing i tre år.

Dermed er der igen penge at tjene som privatkund­e ved at naerlaese bankernes indlånsren­ter.

Først haevede de traditione­lle banker renten på opsparings­konti, og nu begynder udlånsbank­erne at røre på sig. Dermed er det for første gang i årevis muligt at få et afkast på sikker opsparing, hvis indskuddet altså holder sig under 100.000 euro – ca. 745.000 kr .

»Vi er en ny bank og vil gerne signalere til vore indlånskun­der, at vi ønsker langvarige forbindels­er til dem. Det har stor vaerdi for os som bank, at der også er penge, som er bundet i laengere tid. Og det er vi parate til at betale for,« siger Michael Hurup Andersen, stifter af og direktør for Kompasbank.

Han påpeger, at ved at tilbyde binding på seks måneder, et år, to år og tre år opnår banken funding af sit udlån til små og mellemstor­e virksomhed­er til lavere omkostning­er.

For at opnå den høje rente i Kompasbank skal der indskydes mindst 100.000 kr. Det gaelder også for at få 2 pct. i rente for et års binding. Hvis opsparinge­n er lavere, giver Nordea i dag den højeste rente med sin Fastrente-opsparings­konto med 1,8 pct. for et års binding.

Korte renter forhøjes

Lige nu stiger renten voldsomt, og centralban­kerne forhøjer de korte renter jaevnligt, så bør man binde sig som opsparer, eller er det bedre at undgå lang binding?

Bankportal­en Mybanker følger renterne taet og hjaelper hver måned danskere med at få et bedre banktilbud. Her siger cheføkonom Mikael Mogensen, at det afhaenger af ens forventnin­ger til udviklinge­n.

»De 4 pct. er allerede en høj rente på forventnin­g om, at centralban­kerne bliver ved med at haeve renterne i et stykke tid, og at inflatione­n ikke forsvinder igen i løbet af meget kort tid. Hvis bindingspe­rioden passer ens behov, og man tror at de finansiell­e markeder allerede frygter det vaerste, så er det fint at tage imod et tilbud om binding,« siger Mikael Mogensen.

Til gengaeld kan indlånsren­ten på opsparings­kontoen uden binding godt stige fra de aktuelle typisk 0-0,40 pct., hvis Nationalba­nken som forventet haever renten igen i november, for den kontorente er styret af renten nu og her.

Når det gaelder opsparing med en måneds binding for beløb over 100.000 kr., tilbyder Santander Consumer Bank og Kompasbank pt. 0,85 pct.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark