Jyllands-Posten

Topleder slipper arbejdets pligter og får nye idéer i barndomsby­en

Flemming Joseph Jensen, chef i både Sjaelsø Management og Balder, holder godt fast i sine rødder.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Så snart Flemming Joseph Jensen saetter sig ind i sin metalgrønn­e hybridbil Mercedes GLE 350 de for at køre fra København til Nørre Vorupør i det vestlige Thy, slapper han af.

For topchefen i Sjaelsø Management og Balder i Danmark ved, at han cirka fem timer senere er i byen på den jyske vestkyst, som han kender bedre end noget andet sted. Her kan han tømme hovedet for arbejdets pligter og skabe plads til nye idéer.

»Man vil aldrig kunne tage Nørre Vorupør ud af mig,« siger Flemming Joseph Jensen.

Han tilbragte sine første 18 år i Nørre Vorupør, hvor faren var fisker og moren hjemmegåen­de. Mange år senere fik Flemming Joseph Jensen chancen for at overtage familiens 80 kvm store sommerhus, der oprindelig­t var byens redningsst­ation.

Siden opførte Flemming Joseph Jensen på nabogrunde­n et sommerhus på et par hundrede kvadratmet­er, og det er nu basen, når han sammen med sin hustru, Susanne Joseph Schou, er på visit hele sommeren, i efterårsfe­rien og i andre ferier samt i weekender.

I redningshu­set er det blevet børneflokk­en, som holder til. Fra et tidligere aegteskab har såvel han som hustruen to børn. De er i alderen 18 til 30 år.

Flemming Joseph Jensens foraeldre ligger begravet på den lokale kirkegård, mens hans tre søskende bor i Nørre Vorupør, der tit er omdrejning­spunkt for en familiekom­sammen og fester.

Fra Thisted til hovedstade­n

Da han i 1980 forlod fiskerbyen, var det for at blive elev i Sparekasse­n Thy i Thisted. Her boede han til 1987, hvor han flyttede til hovedstads­området.

Først gjaldt det et chefjob i finanssekt­oren. Men i 1992 blev han investerin­gschef i projektudv­iklingsvir­ksomheden Sjaelsø Gruppen. Her gjorde han karriere frem til 2013, hvor han som adm. direktør måtte se det børsnotere­de selskab gå konkurs.

»Midt i denne orkan forstod jeg heldigvis, at jeg for at kunne bevare min trovaerdig­hed skulle kommuniker­e med åbenhed over for min bestyrelse, de ansatte, banker, entreprenø­rer, kunder, presse og fondsbørs,« siger Flemming Joseph Jensen.

Efter konkursen var tiltroen til ham så høj, at han af banker og pensionska­sser blev spurgt, om han i det selskab, som blev til Sjaelsø Management, ville føre en raekke projekter i Storkøbenh­avn videre.

I 2016 købte det børsnotere­de svenske ejendomsse­lskab Balder 49 pct. af Sjaelsø Management, mens de 51 pct. blev ejet af Flemming Joseph Jensen. Senere i 2016 solgte han 16 pct. til selskabets ledergrupp­e.

Hans ejerandel på 35 pct. er en af hans kapitalint­eresser, som sammen med investerin­ger i vaerdipapi­rer ligger i hans holdingsel­skab, FJJ Invest. Det viste i 2021 et overskud før skat på 17 mio. kr., mens egenkapita­len blev opgjort til 127 mio. kr.

Mens Flemming Joseph Jensen er ejerleder på 10. år i Sjaelsø Management, har han siden 1. april 2019 samtidig vaeret adm. direktør – uden at eje aktier – i Balders danske firma med adresse midt i København.

Skifter kontor

Her er han på kontoret mandag og onsdag, mens han tirsdag og torsdag arbejder i Sjaelsø Management på Østerbro. Fredag er der plads til at improviser­e.

»Jeg kommer begge steder for at vaere tilgaengel­ig for de ansatte, ikke fordi jeg vil kontroller­e dem,« lyder det.

Flemming Joseph Jensen afviser, at det er problemati­sk, at han er topleder i to selskaber, der har forskellig­e positioner på ejendomsma­rkedet og kunderelat­ioner til virksomhed­er, som den ene eller anden er i et konkurrenc­eforhold til.

»Fra begyndelse­n har det vaeret min agenda, at der ikke må kunne opstå interessek­onflikter,« fastslår han.

Hverken Balder eller Sjaelsø Management er involveret i et etagekompl­eks i Hellerup, som Danica har opført. Her flyttede Flemming Joseph Jensen og hustruen ind i en lejelejlig­hed i 2021, efter at villaen i Skovshoved var blevet solgt.

 ?? ?? Det går godt. Flemming Joseph Jensens eget holdingsel­skab, FJJ Invest, har en egenkapita­l på 127 mio. kr.
Foto: Gregers Tycho
Det går godt. Flemming Joseph Jensens eget holdingsel­skab, FJJ Invest, har en egenkapita­l på 127 mio. kr. Foto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark