Jyllands-Posten

Advarsel om farlig røg fra Studstrupv­aerket ophaevet

-

Efter otte dages indsats i døgndrift kaemper brandvaese­net fortsat med silobrand på Studstrupv­aerket, nord for Aarhus, og fredag eftermidda­g opfordrede myndighede­rne alle borgere i Studstrup by til at gå indenfor og lukke døre og vinduer.

Det skyldtes, at der var sundhedsfa­re forbundet ved at indånde luft med meget røg fra silobrande­n på Studstrupv­aerket.

Advarslen blev ophaevet fredag aften, da røgen aftog, men politiet opfordrer stadig folk til at holde sig orientered­e, da situatione­n hurtigt kan aendre sig.

Det oplyste Østjylland­s Politi i en pressemedd­elelse sent fredag eftermidda­g.

Tidligere fredag blev udsatte borgere i Løgten, Skødstrup, Studstrup, Skaering og Hjortshøj opfordret til at fjerne sig fra området. Opfordring­en var henvendt til personer med for eksempel astma, KOL og hjerte-kar-sygdomme.

Indåndinge­n af røgen fra branden i en silo på vaerket kan resultere i en forvaerrin­g af hjertekar- eller lungesygdo­mme.

Borgere, der får hjemmeplej­e og ikke kan få hjaelp af pårørende, vil blive flyttet af Aarhus Kommune

På et pressemøde fredag eftermidda­g sagde enhedschef Charlotte Hjort fra Styrelsen for Patientsik­kerhed, at man konstant følger med i målinger fra området.

»Vi forventer en meget kraftigere sagde hun.

Den kraftige røg vil formentlig komme i bølger i de kommende dage, lyder det fra politiet og brandvaese­net, der taler om en dynamisk situation.

Bliver man dårlig efter at have indåndet røg, for eksempel ved at have vanskeligh­eder med at traekke vejret, skal man kontakte egen laege eller laegevagte­n, fremgår det af beredskabs­meddelelse­n.

Siden den 22. september har Østjylland­s Brandvaese­n forsøgt at nedkaempe branden i siloen med traepiller, og torsdag aften oplyste politiet, at der var udsigt til langt mere røg på grund af en ny taktik i indsatsen. røgudvikli­ng,«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark